Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett.
FIKS DET! Kristelig Folkepartis leder Olaug Bollestad krever at regjeringspartiene og støtteparti SV redder funksjonsassistansen. (Foto: Ivar Kvistum)

Opprørt KrF-leder krever løsning for funksjonsassistansen

KrF-leder Olaug Bollestad er opprørt over at Nav er tom for penger til funksjonsassistanse og forventer at Ap, Sp og SV finner en løsning i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.

Ivar Kvistum
Publisert 25.05.2023 19:19

Funksjonsassistanse i arbeidslivet er en Nav-ordning som skal sikre praktisk assistanse på arbeidsplassen til funksjonshemmede som er i ordinært arbeid.

Nylig ble det kjent at bevilgningen til ordningen på årets statsbudsjett er i ferd med å brukes opp. Derfor har Nav sagt at ingen nye søkere kommer med i ordningen i år.

En av dem, er Magnus Segtnan Skjølberg fra Trondheim, som risikerer at yrkeskarrieren ryker før den har begynt.

Les mer : DRØMMEJOBBEN RYKER PÅ GRUNN AV NAVS PENGEMANGEL

Opprørt

Nå reagerer Kristelig Folkepartis leder Olaug Bollestad. På Facebook deler hun et innlegg fra funkis-aktivist Hannah Lunden som skriver hvordan Navs budsjettproblem rammer unge funksjonshemmede som henne selv og som vil ut i jobb.

– Hannahs status gjør meg opprørt! Tilskuddsordningen har blitt tom før det har gått et halvt år, skriver Bollestad.

Hun understreker hvor viktig funksjonsassistanse er for å sikre et inkluderende arbeidsliv, og utfordrer regjeringspartiene og samarbeidsparti SV om å finne en løsning i Stortinget.

– Jeg forventer at Ap, Sp og SV finner rom til å øke denne når de nå forhandler om revidert budsjett, skriver Bollestad.

Jeg forventer at Ap, Sp og SV finner rom til å øke denne når de nå forhandler om revidert budsjett.

Tidligere denne uken antydet Arbeiderpartiets arbeidspolitiske talsperson Tuva Moflag at det er mulig å ta opp funksjonsassistansen i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett på Stortinget. 

– Det pågår nå forhandlinger om revidert nasjonalbudsjett på Stortinget, og det er en anledning til å se på slike saker, sa Moflag til NTB.

Det handler om mennesker

KrF-lederen understreker at saken er større enn budsjettposter.

– Det er ikke bare poster på et budsjett, det er mennesker det er snakk om, og deres hverdag. Hannah og andre med behov for tilrettelegging må få slippe å stå i kampen alene, skriver Olaug Bollestad på Facebook.

Portrett

PROVOSERT: Hannah Lunden er lei av å kjempe mot systemene. Innlegget hennes har fått KrF-lederens oppmerksomhet. (Foto: Ivar Kvistum)

Begeret er fullt

Hannah Lunden skriver i sitt innlegg hvordan hun har opplevd å måtte kjempe for alt hun trenger etter at hun brakk nakken i en rideulykke som 14-åring.

– Det er faktisk ikke så ofte jeg føler meg diskriminert, men nå rant begeret over for min del. Når NAV, som skal være et støtteapparat svikter, da er det vanskelig å opprettholde motivasjonen, skriver Lunden.

Hun forteller også om hvor viktig funksjonsassistanse er for henne.

– Jeg har endelig funnet min mulighet til å stå i den fantastiske jobben jeg har, men da kommer nav med bomba om at funksjonsassistanse-potten en tom. Det betyr at andre i min situasjon, og som skal ut i arbeidslivet, må du vente til januar 2024 med å få støtte til assistanse i jobb! skriver Hannah Lunden.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.