Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett av en smilende Ulset. Fjellnatur i bakgrunnen.
I UTVALG: Nils-Erik Ulset skal være med i det regjeringsoppnevnte mannsutvalget. (Foto: Sondre Eriksen Hensema)

Para-toppidrettsutøver Nils-Erik Ulset skal utrede menns likestilling

Den meritterte paraskiskytteren og paralangrennsløperen Nils-Erik Ulset fra Tingvoll er en av 17 medlemmer i det regjeringsoppnevnte mannsutvalget.

Britt Knutsdatter Arnhøy
Publisert 26.08.2022 16:46

Fredag 26. august offentliggjorde regjeringen hvem som skal sitte i mannsutvalget. Den meritterte paraskiskytteren og paralangrennsutøveren Nils-Erik Ulset fra Tingvoll er en av 17 medlemmer.

Utvalget skal levere en offentlig utredning med oversikt over hvilke likestillingsutfordringer menn møter gjennom livet og forslag til løsninger innen 22. mars 2024, skriver regjeringen i en pressemelding.

Medaljesanker

Nils-Erik Ulset er toppidrettsutøver og har en muskelsvekkelse i begge bena. Han har konkurrert i skiskyting og langrenn i klasse LW3.

Han deltok i sin første vinterolympiade i 2002, der han tok gull på både 10 km og 20 km langrenn, og fikk en 7. plass i skiskyting. Siden har han sanket medaljer fram til han la opp tidligere i år.

Ulset jobber i dag som fagkonsulent for paraidrett i Møre og Romsdal idrettskrets.

En smilende Anette Trettebergstuen ved et møtebord.

PRESENTERTE: Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Egenerfaring og jobberfaring

– Hva vil du kunne bidra med i utvalgets arbeid?

– Det er jeg litt spent på, he-he! Men jeg har jo erfaring med idrett og en litt annerledes forutsetning med muskelsykdommen jeg har. I jobben min har jeg kontakt med mange andre innenfor dette feltet, og får høre om en del forutsetninger og utfordringer som kan være med å belyse problemstillinger for denne gruppen i hvert fall, sier den meritterte vinteridrettsutøveren.

Ulset er glad for å bli spurt om å være med, og ser fram til å begynne arbeidet. Han er klar for å bidra også med egne tanker han har om temaet.

–  Jeg håper og tror jeg kan bringe noe vettugt på bordet, sier han til Handikapnytt.

Jeg håper og tror jeg kan bringe noe vettugt på bordet.

Safo fornøyd

Safo – samarbeidsforumet av funksjonshemmedes organisasjoner – har vært tydelige på at utenforskapet som gutter og menn opplever, er særlig stort i noen grupper, og at funksjonshemmede er en gruppe som opplever et spesielt stort utenforskap på alle samfunnsarenaer i det norske samfunnet.

Tove Linnea Brandvik er forbundsleder i NHF og styremedlem i Safo. 

– Hva er din kommentar til at Nils-Erik Ulset er blant medlemmene i mannsutvalget?

– Safo har sagt at de måtte sørge for å sikre også dette perspektivet inn i mannsutvalget. Det var veldig viktig. Det har de åpenbart tatt høyde for, og det er bra!

Har det som trengs

I vår spilte Safo inn Alexander Pedersen, nylig avgått regionleder i Norges Handikapforbunds Ungdom i region Sørvest, som medlem til utvalget.

Les mer: VIL HA ALEXANDER INN I MANNSUTVALGET

– Det er mange som gir innspill i en sånn prosess, så vi kan ikke være misfornøyd med at det ikke var vår kandidat. Når vi gir slike innspill, er vi opptatt av at folk har mer enn individkompetanse. Det har Ulset. Han har erfaringskompetanse og breddekompetanse og kan bruke sin erfaring i bredden til å ivareta de oppgavene mannsutvalget er nødt til å ta høyde for, sier Brandvik.

Disse er med

Claus Moxnes Jervell fra Fellesforbundet skal lede utvalget.

I tillegg til Ulset er følgende med: Leder i Skeiv ungdom, Jane-Victorius Gipling Bonsaksen, FHI-direktør Camilla Stoltenberg, komiker Adam Andreas Bredesen Schjølberg, lege Wasim Zahid og spilleransvarlig for herrelandslaget i fotball, Brede Hangeland, Arne Børke, Åsta Lovise Håverstad Einstabland, Julie Marie Borna Fossem, Aili Keskitalo, Idunn Tobiassen Mauseth, Aasmund Nordstoga, Liza Reisel, Are Saastad og Sylo Taraku.

***

Rettelse, 27. august 2022 kl.11:15: I en tidligere versjon av saken skrev vi at Tove Linnea Brandvik er styreleder i Safo. Det riktige er at hun er styremedlem. Tom Tvedt, forbundsleder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede, er styreleder.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.