Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Funksjonshemmede med treningssykler aksjonerer foran Stortinget
Flere organisasjoner aksjonerte for mer penger til aktivitetshjelpemidler i oktober i fjor.

Potten er tom igjen

NAV melder om at midlene til aktivitetshjelpemidler er brukt opp.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 29.01.2024 10:42

Igjen er potten for aktivitetshjelpemidler til personer over 26 år tom.

«Søknadene som pr. i dag har kommet inn, vil bruke opp bevilgningene for 2024. Dette gjelder også tilleggsbevilgningen. Personer over 26 år som søker på aktivitetshjelpemidler nå, vil derfor få avslag», kan vi lese på NAVs nettsider (lenke).

Rammen for 2024 var på 59,9 millioner, pluss en tilleggsbevilgning fra desember på 20 millioner kroner.

LES OGSÅ: Fant 35 millioner kroner ekstra til aktivitet og organisasjonsliv (lenke)

– Jeg synes det er helt hinsides at rammen og tilleggsbevilgningen allerede er brukt opp, sier Roger Amundsen, leder i Landsforeningen for slagrammede (LFS).

– Vi i LFS kommer til å stå på videre for å vise at det virkelig er et behov for aktivitetshjelpemidler. Vi ønsker både å finne ut hvordan midlene er forvaltet, få medieoppmerksomhet på saken og be om møter med stortingspolitikerne som møtte oss foran Stortinget sist høst.

I oktober i fjor aksjonerte Norges Handikapforbund, Landsforeningen for slagrammede og Landsforeningen for ryggmargsskadde foran Stortinget for mer penger til aktivitetshjelpemidler. Organisasjonene har tatt til orde for overslagsbevilgning til aktivitetshjelpemidler, slik at alle som har rett til slike hjelpemidler, får det.

NAV skriver at det fremdeles er mulig å få service og reparasjoner og søke om reservedeler til utstyr du allerede har lånt.

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.