Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.
Ridderrittet er snart på veien igjen
Det populære Ridderrittet gjenoppstår etter mange års pause når Foreningen Ridderrennet tråkker til med nyvinningen BikeRidderCamp i august.
BikeRidderCamp arrangeres for aller første gang 5. til 8. august. Fire dager sosialt samvær og fokus på sykkelglede avrundes med at Ridderrittet tråkkes i gang igjen.
Parasykkelcapmen arrangeres på Beitostølen. Foreningen Riderrennet samarbeider med Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) og Norges Cykleforbund om begivenheten.
– Vi er glade for å ha med oss samarbeidspartnere med solid kompetanse og erfaring på området. Håpet er at prosjektet vil rette fokus mot, og sette fart i interessen for parasykling som aktivitet, sier Anne-Kristin Wadahl, generalsekretær i Foreningen Ridderrennet, i en pressemelding.
På campen blir det mulig å prøve både landeveissykling og MTB downhillsykling.
Sykkelglede for alle
Norges Cykleforbund mener arrangementet passer fint med visjonen «sykkelglede for alle».
– BikeRidderCamp er en utmerket arena for å nå ut til bredden av utøvere med funksjonsnedsettelse og få de til å forsøke seg på terreng- og landeveissykling. Vi er veldig glade for at Foreningen Ridderrennet gir utøvere denne muligheten, og til å forsøke med konkurranse i helt ny gren, sier Eystein Stokstad, generalsekretær i Norges Cykleforbund.
Foreningen Ridderrennet og Beitostølen Helsesportsenter har gjennom flere år samarbeidet om å gjøre friluftslivsopplevelser tilgjengelig og mulig for alle gjennom arrangementet RidderCamp.
– Nå ser vi fram til å videreutvikle samarbeidet med et arrangement spisset mot sykling, sier Astrid Nyquist, direktør ved Beitostølen Helsesportsenter.
Populær aktivitet
Nyquist forteller at sykling er blant de mest populære aktivitetene blant dem som kommer til senteret på re- og habiliteringsopphold.
– Våre dyktige instruktører og terapeuter har bred kompetanse og lang erfaring med tilpassing av sykler, og tilrettelegging for sykkelaktivitet for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, sier hun i pressemeldingen.
På grunn av at BikeRidderCamp dette året er en testpilot, blir det et begrenset antall plasser. Anne-Kristin Wadahl presiserer at Foreningen Ridderrennet vil forholde seg til de enhver tid gjeldene anbefalinger fra FHI og de lokale bestemmelser rundt korona.
– Vi har avlyst alle våre arrangementer i sin vanlige form etter at koronapandemien slo ned over oss. Nå håper vi at dette skal være startskuddet tilbake til «normalen» slik at vi igjen kan få gjennomføre våre arrangement på Beitostølen. Det blir spennende å se på interessen og oppslutningen for BikeRidderCamp. Vi håper dette vil gi oss en pekepinn på om arrangementet er levedyktig i fremtiden, sier Wadahl.
Ridderrittet gjenoppstår
Selve Ridderrittet, som avslutter campen, er et samarbeid mellom Valdres CK og Norges Cykleforbunds sin para-satsing, som ledes av Jason Dyck.
– Jason har jobber hardt for å bygge parasykling-miljøet i Norge, og vi tror sterkt på at god breddesatsing vil være et svært viktig element for å kunne bygge et godt landslag, fortsetter Eystein Stokstad.
Ridderrittet er et av foreningens tradisjonsrike arrangement som ble arrangert i nesten 30 år på Beitostølen – siste gang i 2002.
– Ridderrittet ble arrangert på Beitostølen i 27 år. Siden har det vært et savn, og et ønske om å få dette arrangementet opp å gå igjen, sier Anne-Kristin Wadahl.
Når rittet arrangeres i forbindelse med en leir med fokus på sykkel, blir det mulig å trene litt før selve rittet.
Og alle kan være med.
– Elsyklene har også gitt nye muligheter for de som før ikke har hatt kapasitet til å sykle, i tillegg gir disse syklene muligheter for større rekkevidde. Ellers er det et stort utvalg av svært gode tilpassede sykler og tandemer i markedet sammenlignet med tidligere. Dagens tilpassede sykler gir helt nye muligheter til flere, sier Anne-Kristin Wadahl.
Vi gleder oss
Hun presiserer at deltakerne selv må ta med ledsager, dersom de trenger det.
– I og med at dette blir et test år, må deltakerne ha med seg egen ledsager om de har behov for det. Vi håper og tror dette blir et arrangement vi kan bygge videre på i fremtiden. Vi gleder oss veldig til å ønske deltagere velkommen til Beitostølen igjen. Vi skal skape nye møteplasser og læringsarenaer da det er i møte med andre vi lærer om oss selv sier en glad og spent Anne-Kristin Wadahl.
Søknadsportalen er åpen til 20. juni, og svar på søknaden mottas innen 30. juni.
Kjære leser 🙂
Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.
Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.
Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».
Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.
Tusen takk for ditt bidrag!