Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Janne Skei
INVITERER KOMMUNENE: SAFO-leder Janne Skei er klar for konferanse som utfordrer kommunene til god planlegging.

Sammen om konferanse

Samarbeidsforumet for funksjonshemmedes organisasjoner (SAFO) samarbeider med Pensjonistforbundet om en ny og større konferanse.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 12.04.2024 15:27

Mandag 15. april arrangeres SAFO-konferansen som en åpen konferanse, med kommuneansatte og folkevalgte som målgruppe, i tillegg til organisasjonsmedlemmer.

Konferansen har fått tittelen «Kommunene for alle» og kommer til å handle om aldersvennlig samfunn og universell utforming i kommunal planlegging.

To dager

– Før arrangerte vi SAFO-konferansen i januar og rettet oss mot tillitsvalgte og SAFO-koordinatorer i organisasjonene. I år har vi først en intern konferanse på søndagen, men inviterer bredt til mandagens konferanse, sier SAFO-leder Janne Skei.

– Vi vil prøve å få kommunene til å se det positive ved å jobbe for aldersvennlighet, og mye av det henger sammen med universell utforming.

Nytt av året er også at Pensjonistforbundet står som medarrangør.

– Vi har hatt kontakt med Pensjonistforbundet i forbindelse med trygdeforhandlinger, og vi fant ut at vi jobber med mye av det samme, med bare litt overlappende målgrupper. Så vi fant ut at vi kunne samarbeide om konferansen for å vise at disse sakene er viktige for mange, sier Janne Skei.

Veikart skole

Deltakerne på konferansen får blant annet høre om forskning på boliger for utviklingshemmede, kommunale planer som verktøy for universell utforming og aldersvennlig samfunn, Statsbyggs handlingsplan for universell utforming og veikartet for universelt utformet nærskole.

Konferansen streames på SAFOs facebookside.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.