Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Kirsti Bergstø.
IKKE GJENNOMSLAG: SVs nestleder Kirsti Bergstø beklager at partiet ikke fikk gjennomslag for å styrke ordningen med aktivitetshjelpemidler til voksne. (Foto: Stortinget)

SV: Fikk ikke gjennomslag, men har ikke gitt opp aktivitetshjelpemidler

SV vil fortsette arbeidet for å få til forbedringer i ordningen med aktivitetshjelpemidler for voksne. Det opplyser partiets nestleder Kirsti Bergstø.

Ivar Kvistum
Publisert 01.12.2021 15:07

– Vi vil forsøke å jobbe for en bedre ordning, skriver Bergstø i en tekstmelding til Handikapnytt onsdag.

Tirsdag skrev Handikapnytt at Solberg-regjeringens innstramning av  Akt26-ordningen i statsbudsjettet ikke var stanset i forhandlingene mellom SV, Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Akt26-ordningen er en særegen del av hjelpemiddelformidlingen som siden 2014 har gjort det mulig også for personer over 26 år å få tilgang til hjelpemidler for fysisk aktivitet – men mot en egenandel og begrenset av en årlig bevilget pott i statsbudsjettet.

Egenandelen øker

Ved at kuttforslaget fra Solberg-regjeringen blir stående, kommer det til å bli mindre i Nav penger til slike hjelpemidler neste år.

Samtidig øker den maksimale egenandelen med 1000 kroner til 5000 kroner maksimalt for et hjelpemiddel.

Les mer: KUTT OG HØYERE EGENANDEL FOR AKTIVIETSHJELPEMIDLER

På forhånd, i sitt alternative statsbudsjett, hadde SV lagt inn en styrkning av Akt26-ordningen med 55 millioner kroner.

–SV fikk dessverre ikke gjennomslag for dette i forhandlingene om budsjettet, konstaterer Bergstø.

SV fikk dessverre ikke gjennomslag for dette i forhandlingene om budsjettet.

Vil følge nøye med

Hun slår fast at partiet er imot å øke egenandelen på slike hjelpemidler.

– Derfor hadde vi også satt av penger til dette i vårt alternative statsbudsjett for 2022.

– Hvordan vil SV jobbe videre med denne saken?

– SV vil følge nøye med på aktivitetshjelpemidlene og bruken av disse fremover og forsøke å jobbe for en bedre ordning. Vi vil holde tett kontakt med organisasjoner på feltet for å holde oss oppdatert, svarer Kirsti Bergstø.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.