Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tar oppgjør med urettferdighet

Lennart Sølsnes Røsten vil ikke godta at foreldrene hans må stille opp som assistenter fordi kommunen ikke gir ham nok hjelp. Han er en av flere unge i Trøndelag som gjør oppgjør med videokampanjen #jeggodtarikke.

Av Stine Slettås Machlar
Publisert 11.06.2018 13:33

I en rekke små videofilmer som er lagt ut på Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) sin Facebook-side, tar de opp ting de ikke godtar.

Herunder at skoler ikke er tilgjengelige, at foreldrene fortsatt må hjelpe dem selv om de er voksne og at folk gir dem merkelapper på bakgrunn av funksjonshemmingen.

– Vi er lei av at folk kun ser funksjonshemningen vår og ikke dem vi er bak den, sier Lennart Sølsnes Røsten.

– Vi er så mye mer enn den. Vi er som alle andre ungdommer interessert i å delta i samfunnet, studere og oppleve ting. Uten våre foreldre og uten å må dra fra en plass fordi vi ikke kommer inn, legger han til.

Nekter å være en byrde

Lennart Sølsnes Røsten er en av dem som har delt hva han ikke godtar.

For ham er det ikke lenger akseptabelt at foreldrene må stille opp som assistenter fordi kommunen ikke gir ham nok hjelp i boligen han bor.

– Selv om det er blitt bedre nå, er dette noe jeg har tenkt mye på opp igjennom årene. Det har plaget meg psykisk. For det bør jo ikke være sånn. Jeg bør få leve mitt liv og de deres, sier Sølsnes Røsten.

Vil nå ungdom

I hverdagen studerer han psykologi på Dragvoll i Trondheim, er aktiv i NHFU Trøndelag og er vokalist i bandet «De Invalide».

– Jeg håper vi med disse filmene kan nå ungdom og vise dem at vi er akkurat som dem, sier han.

Se de andre filmene i kampanjene på NHFUs facebookside.

Manusene til alle filmene er laget av medlemmene i NHFU Trøndelag. Filming og redigering er gjort av Christian André Pettersen.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.