Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett av Tamarin Varner
SAMHOLD: Leder Tamarin Varner er glad fellesskapet i NHFU i en vanskelig tid. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

– Vi må holde sammen gjennom dette også

Norges Handikapforbunds Ungdom har mange medlemmer i risikogruppa for korona-sykdom. Leder Tamarin Varner forventer at samfunnet tar hensyn og viser solidaritet.

Ivar Kvistum
Publisert 12.03.2020 15:26

Ofte blir det vist til eldre når man snakker om risikogruppa for alvorlig sykdom i forbindelse med korona.

Leder Tamarin Varner i Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) har inntrykk av at folk flest forstår at også unge med ulike funksjonsnedsettelser kan være vel så utsatt.

– Ja, jeg opplever at folk flest skjønner at noen av oss har forhold knyttet til funksjonsnedsettelsen som gjør at vi ikke tåler å bli smittet. Solidariteten finnes, konstaterer hun.

Avlyser landsmøte

NHFU følger de samme retningslinjene som «voksenorganisasjonen» og avlyser alle arrangementer.

Det gjelder også landsmøtet som var planlagt 5. til 7. juni.

– Ja, det er fortsatt lenge til. Men vi bestemte oss i går for å avlyse likevel. Det er bedre å kansellere hotellet allerede nå, enn å risikere å tape på å måtte gjøre det senere. Men vi skal vurdere om det er mulig å gjennomføre landsmøtet som videokonferanse, sier Tamarin Varner.

Stå sammen

– Er folk i NHFU redde?

– Om jeg skal snakke for meg selv og de relativt få jeg har hatt kontakt med de siste dagene, tror jeg ikke vi har rukket å bli veldig redde, i hvert fall ikke ennå, sier Varner.

– Men når folk ser at alt blir avlyst og stengt, kan det hende redselen kommer. Og da er det viktig at vi er der for hverandre. Det er fantastisk og betryggende at vi har en organisasjon som NHFU, der vi står sammen om dette, slik vi står sammen i andre situasjoner også, legger hun til.

Det er fantastisk og betryggende at vi har en organisasjon som NHFU, der vi står sammen om dette, slik vi står sammen i andre situasjoner også.

Satt på prøve

Tamarin Varner skulle ønske at myndighetene kunne gått i direkte dialog med funksjonshemmedes organisasjoner. Så langt har i hvert fall ikke hun som leder mottatt noen henvendelser.

– Men jeg skjønner at dette er nytt og stort. Myndighetene blir satt på prøve, og så får vi se hva de prioriterer.

Selv har Tamarin Varner valgt å holde seg mest mulig innendørs.

– Jeg har mange venner i risikosonen, men vi prøver å leve mest mulig normalt med de forholdsreglene som det er nødvendig å ta. Det er for eksempel utfordrende å være avhengig av kollektivtransport uansett hvor jeg skal.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.