Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Håvard Ravn Ottesen
ØNSKER KONKURRANSE: Sunn konkurranse fordrer flere BPA-aktører, mener Håvard Ravn Ottesen.

Vil ha flere BPA-aktører

Håvard Ravn Ottesen i Handikappede Barns Foreldreforening advarer kommuner mot å begrense funksjonshemmedes valgfrihet.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 25.06.2024 10:35

– Det eneste argumentet mot frislipp av BPA-aktører er bekvemmelighetshensyn i kommuneadministrasjonen, men valgfrihet for innbyggerne er viktigere enn at kommunen får enkle kontrollrutiner, sier Håvard Ravn Ottesen.

Han er uenig med enhetsleder Janne Nilsen i Bærum kommune når hun sier at tre private og en kommunal leverandør av BPA-tjenester gir tilstrekkelig brukervalg.

LES OGSÅ: Eier to av fire leverandører i Vestre Viken (lenke).

Skrev til politikerne i Vestre Viken

Håvard Ravn Ottesen er styremedlem i Handikappede Barns Foreldreforening (HBF), og i 2020 skrev han brev til folkevalgte i kommunehelsesamarbeidet Vestre Viken på vegne av HBF. I brevet oppfordret han til å endre BPA-anbudet og åpne opp for flere BPA-leverandører.

Håvard Ravn Ottesen er også ansatt hos en BPA-leverandør, men sier at det ikke er grunnen til at han vil åpne for flere BPA-leverandører i de 16 østlandskommunene.

– Jeg har ingen egeninteresse i dette. Det jeg sier, er HBFs samlede syn, fordi familier har ulike behov og preferanser.

«Det er stort mangfold av personer med vedtak om BPA. Alt fra barn, ungdom og voksne, diagnoser med ALS, Downs, ME, MS, trafikkskadde, CP, kreftpasienter, slagpasienter, mennesker med fødselsskader, blinde, døve og mennesker med en rekke synlige og usynlige funksjonsnedsettelser. Av den årsak er det i dag flere leverandører og kommuner som er spesielt gode på bestemte grupper. For HBF er det viktig med mangfold også av tilbydere fordi det er så stort mangfold av de som trenger hjelp og opplevd kvalitet på BPA tilbudet», skrev Håvard Ravn Ottesen på vegne av HBF i 2020.

Viktig for innovasjonen

Han har delt brevet med Handikapnytt etter å ha lest artikkelen om BPA-tilbudet i kommunehelsesamarbeidet i Vestre Viken.

– Er det et tegn på at BPA-leverandørene er for like, hvis fire leverandører ikke gir god nok valgfrihet?

– I utgangspunktet leverer alle det samme produktet, men du vil gå til den som leverer det du ønsker. Og veldig få aktører vil ikke være skjerpende for den enkelte. Sunn konkurranse fordrer flere aktører å velge mellom, sier Håvard Ravn Ottesen.

Han legger til at flere aktører også er viktig for innovasjonen, ved at aktørene utvikler tekniske løsninger for kundene som konkurransefortrinn.

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.