Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett av Ola Schrøder Røyset.
MER ÅPENHET: – Responsen på Norges første messe for seksualtekniske hjelpemidler har overgått alle våre forventninger, sier spesialrådgiver Ola Schrøder Røyset i Medvind Assistanse.

Banebrytende hjelpemiddelmesse: – På høy tid å snakke om seksualitet

Medvind Assistanse og Foreningen for Muskelsyk Ungdom arrangerer Norges første messe for seksualtekniske hjelpemidler.

Ivar Kvistum
Publisert 31.03.2022 09:58

Onsdag 6. april i Oslo arrangeres for første gang en messe med utstilling av seksualtekniske hjelpemidler for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Og arrangørene mener det er på høy tid at temaet blir løftet fram på den måten.

– Vi mener at det snakkes og gjøres for lite med seksualitet og funksjonsvariasjoner, både i helsevesenet og i undervisning. Dette vil vi gjøre noe med, sier spesialrådgiver Ola Schrøder Røyset i Medvind Assistanse i en pressemelding.

Stor respons

BPA-leverandøren Medvind Assistanse og Foreningen for Muskelsykes Ungdom (FFMU) står bak arrangementet på Kulturhuset i Oslo. Ola Schrøder Røyset forteller at responsen så langt har overgått all forventning.

– Her kan en for første gang se og få informasjon om hvilke seksualtekniske hjelpemidler som finnes, og få snakke med sexologer og andre fagpersoner, forteller Røyset.

I tillegg lanseres også for første gang en egen håndbok om seksualitet for den som har et assistansebehov.

Samsoving og morgenbrød

Foruten messeutstillingen med ulike hjelpemidler kan publikum høre foredrag med blant andre Morten Marius Skau om seksualitet etter ryggmargsskade. Skau er kjent for mange som Morten Rulle og er en profilert komiker på Tiktok.

Les mer om Morten Skau: – RULLESTOLBRUKERE ER IKKE LAGET AV PORSELEN. VI TÅLER EN VITS

Videre skal sexolog Yvonne Dolonen og spesialrådgiver Ingrid Thunem snakke om assistanse og seksualitet.

– Vi skal snakke om utfordringer som samsoving, parforhold, morgenbrød og dating. Den som ønsker, kan også få snakke med noen fra vårt seksualitetsteam, sier Røyset.

Han forteller at det etter hvert vil arrangeres flere messer andre steder i landet også.

Arrangementet finner sted på Kulturhuset i Oslo, Youngs gate 6 : Onsdag 6. april kl. 14.30– 20.00.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.