Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Pyntede hester og vogner foran inngangen til senteret.
TRYGT TOG: Aktiviteten vender gradvis tilbake på Beitostølen Helsesportsenter. 17. maitoget ble avviklet på trygg måte i hest og vogn. (Foto: Beitostølen Helsesportsenter)

Beitostølen Helsesportsenter åpner gradvis for normal drift

Nå jobber senteret for å finne nye tider til alle som har fått oppholdene sine utsatt på grunn av koronakrisen.

Marte Indiane Laache Stakkestad
Publisert 25.05.2020 09:31

I mars måtte Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) stenge dørene på grunn av koronapandemien. 10. mai kunne man endelig sette i gang med en gradvis gjenåpning.

– Det er en stor glede å åpne dørene og se at det er liv på huset. Samtidig har vi stor respekt for de nye smittevernreglene vi må følge, og bruker mye ressurser på dette, sier direktør ved helsesportsenteret, Astrid Nyquist.

Helsesportsenteret har fra begynnelsen av mars vært tydelige på at de stiller sin tverrfaglige kompetanse innen medisin, helsefag og spesialpedagogikk til disposisjon for andre samfunnsoppdrag.

Dette ga imidlertid ikke ønskede resultater, og siden midten av april måtte BHSS permittere de fleste av sine 130 ansatte. 

Les mer: BEITOSTØLEN STRENGT, MEN SMITTEFRI: TILBYR SEG Å HJELPE I KORONA-KAMPEN

Digitale løsninger

I perioden det var uforsvarlig å holde dørene åpne for fysiske opphold brukte BHSS, som så mange andre, ressurser på å opprettholde forskning og faglig utviklings- og innovasjonsarbeid.

Det innebærer blant annet utarbeiding av et alternativt digitalt tilbud til deler av helsesportsenterets målgruppe.

– Å benytte krisetida til utvikling av digitale tilbud som fremmer vår mulighet for oppfølging av brukere og samhandling med lokalmiljøet utenom oppholdene ved helsesportsenteret, er noe vi også vil ha stor nytte av i tida etter koronapandemien, forklarer Nyquist.

– Nå er vi imidlertid svært glade og takknemlige for at det har åpna seg en mulighet for at vi igjen skal få gjøre det vi er best på: å tilby habilitering og rehabilitering til de som trenger oss, legger hun til.

Flytting av møbler i resepsjonsområdet.

FORNYELSE: BHSS har brukt tiden til å løse ulike oppgaver, for eksempel å bygge om resepsjonen. (Foto: Beitostølen Helsesportsenter)

Nye tider for opphold

Direktøren presiserer at alle som har fått innvilga opphold på helsesportsenteret fortsatt beholder retten til dette selv om oppholdet allerede har blitt, eller blir utsatt som følge av koronapandemien.

– I løpet av sommeren er vi nok oppe i 80 prosent av normal driftskapasitet. Det blir utfordrende å finne nye tidspunkter for alle brukere, men dette er noe vi jobber aktivt med å finne gode løsninger på, sier Nyquist.

Skal være trygt

Hun forklarer at de strenge smitteverntiltakene gjør at de ansatte må tenke annerledes når de legger opp til aktiviteter, for å sørge for at alle nødvendige smitterverntiltak ivaretas.

17. mai var dørene åpne for noen av de yngre brukerne. De kunne ikke gjennomføre et tradisjonelt 17. mai-tog, men ansatte sørga blant annet for tog med hest og vogn, og en aktivitetsløype.

– Det skal være trygt å komme til oss, sier Nyquist, som ser fram til at senteret gradvis kan ta imot flere brukere i ulike aldersgrupper.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.