Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Beitostølen sett fra lufta.
STENGER MIDLERTIDIG: Beitostølen Helsesportsenter har stengt dørene for ordinær drift på grunn av koronaviruset. (Foto: Nicolay Flaaten)

Beitostølen stengt, men smittefri: Tilbyr seg å hjelpe i korona-kampen

Beitostølen Helsesportsenter har stengt for ordinær drift, men stiller seg til rådighet for andre oppgaver knyttet til korona-epidemien. Årets 50-årsjubileum har havnet helt i skyggen. Også Valnesfjord Helsesportssenter er stengt.

Marte Indiane Laache Stakkestad
Publisert 18.03.2020 12:32

Beitostølen Helsesportsenter blir påvirka av koronasituasjonen, og begynte prosessen med å stenge midlertidig fredag 13 mars.

Ifølge direktør Astrid Nyquist er helsesportsenteret fortsatt en smittefrisone, og de er klare til å bidra på andre områder hvis det skulle bli nødvendig.

– Vi stiller oss til rådighet for andre samfunnsoppdrag som er kritisk for samfunnet. Det vil da bli et samarbeid mellom kommunen og fylkeskommunen. Men det er Helse Sør-Øst som avgjør hvilke oppgaver vi eventuelt påtar oss, sier Nyquist.

Har vært samarbeidsvillige

Da Handikapnytt snakket med direktøren tirsdag formiddag, kunne hun fortelle at de siste pasientene reiste hjem i går.

Hun roser både ansatte og pasienter for måten de har håndtert situasjonen på.

– Vårt hovedmål er å forbli en smittefrisone og være i stand til å åpne igjen på en veldig god måte. Både ansatte og de siste pasientene som var her, har fulgt alle råd og retningslinjer. Vi har jobba hardt for å være en smittefrisone, og de har vært veldig samarbeidsvillige og forståelsesfulle, sier hun.

Portrett av Nyquist med fjell i bakgrunnen.

KLARE TIL Å BIDRA: Direktør Astrid Nyquist forteller at helsesportsenteret fortsatt er en smittefrisone og de er klare til å bidra på andre måter hvis det skulle bli nødvendig. (Foto: Privat)

Får midlertidig ikke benytte tilbud

Beitostølen Helsesportsenter huser til enhver tid et sted mellom 70 og 80 pasienter, og Nyquist forklarer at det dessverre blir en god del pasienter med planlagt opphold som ikke får benytte det tilbudet de har fått i tida som kommer.

– Vårt mål er at alle som midlertidig mister muligheten til å være her beholder den retten de har til et opphold, og at det kan gjennomføres ved en senere anledning, forklarer Nyquist.

– Vi prøver å iverksette tiltak så alle ansatte får nye oppgaver, og de aller fleste har hjemmekontor. Foreløpig er ingen permittert, og i første omgang gis det full lønn ut mars, sier Nyquist, som påpeker at de er i beredskap, har daglige beredskapsmøter og følger situasjonen tett.

Beitostølen Helsesportsenter
  • Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) er en re-/habiliteringsinstitusjon innen spesialisthelsetjenesten
  • BHSS gir re-/habiliteringstilbud til barn, ungdom og voksne med ulike diagnoser, funksjonsnedsettelser og funksjonsnivå.
  • BHSS har ca. 120 ansatte.
  • I 2020 er BHSS 50 år.
  • Valnesfjord Helsesportssenter er en privat stiftelse som har gitt tilbud innen spesialisert habilitering og rehabilitering for personer i alle aldre helt siden 1982.

Jubileumsår

I år er det 50-årsjubileet til Beitostølen Helsesportsenter. Dette skulle med andre ord uansett bli et annerledes år, men ikke med det negative fortegnet som har prega store deler av 2020.

– Jubileet er helt underordna nå. Vi fokuserer på viktigere ting, men det er samtidig litt trist å se at det ikke blir som vi hadde tenkt, sier Nyquist.

Jubileet er helt underordna nå. Vi fokuserer på viktigere ting, men det er samtidig litt trist å se at det ikke blir som vi hadde tenkt

Valnesfjord: Stanser all behandling

Valnesfjord Helsesportssenter i Nordland blir også påvirka av koronasituasjonen.

I en pressemelding datert mandag 16. mars melder de at ledelsen har beslutta å stanse all pasientbehandling på ubestemt tid.

Handikapnytt har sendt flere spørsmål på e-post til direktør, Elke-Maria Bunk. I et svar skriver hun at det jobbes 24/7 for å finne gode løsninger. Men at hun på nåværende tidspunkt ikke har mulighet til å besvare spørsmålene da helsesportsenteret ikke ønsker å skape usikkerhet og spekulasjoner blant pasienter og ansatte.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.