Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De tre poserer sammen foran en bil.
FORENER KREFTER: Nye danske eiere besøkte denne uken Etac Bil på Frogner for å feire det nye partnerskapet. Fra venstre: Steffen Møller, medeier i ASG, administrerende direktør Kenneth Peter Jensen i ASG og administrerende direktør Annbjørn Vasdal i Etac Bil AS.

Bilombyggere forener krefter for å skape bedre løsninger

Ny bilteknologi stiller ombyggerne overfor utfordringer som krever større ressurser til produktutvikling. Danmarks største aktør innen ombygging av biler for funksjonshemmede kjøper derfor norske Etac Bil AS.

Ivar Kvistum
Publisert 22.12.2023 11:54

– Vi blir mye sterkere enn før og kan levere løsninger raskere.

Det sier administrerende direktør Annbjørn Vasdal i Etac Bil om hvorfor han gleder seg over å bli kjøpt av Danmarks største selskap innen bilombygging for funksjonshemmede.

Etac Bil AS er en av Norges største på bilombygging med historie tilbake til 1986. Selskapet har 12 avdelinger og har i dag over 100 ansatte. Hovedkontoret ligger på Frogner i Lillestrøm.

Selskapet er importør og forhandler bilinnredninger fra tyske Bott.  

Nå går Etac Bil fra å være svenskeid til å bli danskeid.

Auto Solutions Group ApS (ASG) har nemlig kjøpt 100 prosent av aksjene i Etac Bil AS fra svenske Etac AB.

ASG er Danmarks største på ombygging og salg av biler og minibusser til funksjonshemmede. Selskapet ble grunnlagt i 1979.

Nisjemarked

Ombygging av biler til personer med funksjonsnedsettelse er et nisjemarked med få aktører i europeisk sammenheng, forklarer daglig leder Annbjørn Vasdal i Etac Bil AS.

– Ombygging av biler for funksjonshemmede er en veldig smal nisje. For bilfabrikker og -importører er dette et marginalt volum, sier Vasdal til Handikapnytt.

Samtidig er bilindustrien og samfunnet inne i en rivende utvikling, med stadige modellskifter og nye drivlinjer. Bilombyggerne må derfor kunne levere løsninger også til elbiler.

Les mer: KREVENDE ENDRINGER FOR BILOMBYGGERNE

– Vi er avhengige av å drive kontinuerlig produktutvikling. Kravene blir strengere og strengere, og det blir stadig tyngre å utvikle gode produkter som skal testes og godkjennes. Den eneste muligheten vi har for å møte denne utviklingen, er å bli større, og nå blir vi en del av det største miljøet i Skandinavia på dette området, sier Vasdal.

Han opplyser at selskapet skal arbeide nasjonalt i Norge som før. Den viktigste endringen er at selskapet får større ressurser til produktutvikling.

– Det kommer funksjonshemmede i Norge til gode, sier han til Handikapnytt.

Synergier

Administrerende direktør Kenneth Peter Jensen i ASG tror også det er nødvendig å forene krefter:

– Vi tror at skal man lykkes i denne bransjen fremover, må man være store og kunne ha synergier, sier han.

Etac Bil AS skal drives videre som et frittstående selskap i ASG. Et navneskifte vil være den største endringen på kort sikt. Hva som blir det nye navnet på Etac Bil AS, er ifølge Annbjørn Vasdal ikke klart ennå.

Riktig eier

For Etac Group innebærer salget av den norske bilombyggingsvirksomheten at de vil fokusere på egen kjernevirksomhet innen ergonomiske hjelpemidler og pasienthåndteringsutstyr.

– Salget av Etac bil er et naturlig steg i å fokusere på vår kjernevirksomhet og vi anser ASG til å være den rette langsiktige eieren av Etac Bil. Transaksjonen vil komme både ansatte, kunder og leverandører til gode. ASG vil kunne fortsette å utvikle selskapet og sikre enda bedre løsninger for de som trenger bilombygging i fremtiden, sier Michael Wirzberger, administrerende direktør i Etac AB.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.