Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Karin Andersen på kontoret.
FATTIGDOMSFELLE: Når flere mister bostøtten, viser statsminister Erna Solberg (H) nok en gang at hun ikke bryr seg om at uføre, syke og trygdede skal ha et trygt hjem, sier SVs Karin Andersen. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Færre vil få bostøtte

REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Netto kommer 3.100 færre til å motta bostøtte i år, viser revidert nasjonalbudsjett. SV reagerer, men regjeringen avviser at det er snakk om et kutt.

Av Handikapnytt
Publisert 14.05.2019 15:05

(NTB-Kristian Skårdalsmo:) Nylig lovte kommunalminister Monica Mæland (H) at regjeringen skal bruke 66 millioner kroner mer på bostøtte i 2019, noe som gjør at 1.100 nye husstander kommer inn i ordningen.

Men samtidig faller altså flere tusen husstander ut av bostøtteordningen.

I revidert nasjonalbudsjett – som ble lagt fram i dag, tirsdag 14. mai – fremgår det derfor at bostøtten totalt sett kuttes med 22,8 millioner kroner.

– Når flere mister bostøtten, viser statsminister Erna Solberg (H) nok en gang at hun ikke bryr seg om at uføre, syke og trygdede skal ha et trygt hjem, sier SVs Karin Andersen til NTB.

– Ikke kutt

Mæland mener imidlertid det i seg selv er en god nyhet at husstandene har et bedre utgangspunkt enn tidligere antatt.

– Derfor er forventet antall mottakere justert ned, sier hun.

– Bostøttereglene blir ikke strengere i forbindelse med RNB. Tvert imot gir vi et kraftig løft til barnefamilier og andre store husstander ved å heve øvre grense for årlige boutgifter med over 11 000 kroner, sier Mæland.

Les også: FÆRRE MOTTAKERE – MINDRE TIL ARBEIDSAVKLARINGSPENGER

Andersen vil jekke opp bostøtten.

– Så dyrt som det har blitt å bo nå, må boligstøtten kraftig opp for at vanskeligstilte folk skal ha råd til å betale husleia. Derfor mener SV at bostøtten må styrkes kraftig, sier hun.

Nye anslag

I saldert budsjett for 2019 er det lagt til grunn at i gjennomsnitt 89.200 mottakere ville motta i gjennomsnitt 31.600 kroner i bostøtte per husstand.

– Nytt anslag innebærer at gjennomsnittlig 85.000 husstander får en gjennomsnittlig utbetalt bostøtte på om lag 31.800 kroner, heter det i budsjettet.

– Det reduserer bevilgningsbehovet med 115 millioner kroner. Hovedårsaken er forventet økt realinntekt. I motsatt retning trekker en økning på 25 millioner kroner som følge av oppdatert anslag på etterbetaling av bostøtte, heter det.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.