Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Flere blir dømt for hatkriminalitet

Av: Ivar Kvistum
Publisert 12.10.2016 19:23

Langt flere enn før blir tiltalt og dømt for hatkriminalitet mot funksjonshemmede i Storbritannia.

I perioden 2015/16 ble det tatt ut 941 tiltaler i Storbritannia for forbrytelser motivert av hat mot mennesker med nedsatt funksjonsevne. I den tilsvarende perioden ett år tidligere ble det tatt ut 666 tiltaler.

Antallet domfellelser økte også, fra 503 til 707.

For begge tallene var det altså en økning på rundt 40 prosent fra det ene året til det andre, skriver den britiske avisen The Independent.

Sender et signal

Britiske påtalemyndigheter mener økningen skyldes at hatkriminalitet mot funksjonshemmede har fått økt oppmerksomhet og blir høyere prioritert i politi og rettsvesen enn før.

Myndighetene vil sende et signal om at dette problemet blir tatt på alvor.

– Økningen i tiltaler og domfellelser for hatkriminalitet mot funksjonshemmede er et direkte resultat av framskrittene vi har gjort, sier en talsmann for påtalemyndigheten i Storbritannia.

LES OM TAMARIN (25) SOM BLE SPYTTET PÅ DA HUN SATT PÅ TRIKKEN I OSLO, FORDI HUN HAR CP.

Tettere oppfølging

Blant tiltakene er mer opplæring og bevisstgjøring blant i juristene i påtalemyndigheten. Politi og påtalemyndighet har også mye tettere oppfølging av ofre for hatkriminalitet enn før.

På politisk hold blir nyheten om flere tiltaler og domfellelser positivt mottatt. Men samtidig vekker økningen i seg selv bekymring. Flere undersøkelser har påvist at hatkriminalitet mot funksjonshemmede er sterkt underrapportert i Storbritannia.

HER KAN DU LESE OM EN STOR UNDERSØKELSE AV HATKRIMINALITET MOT FUNKSJONSHEMMEDE I STORBRITANNIA, SOM BLE PRESENTERT PÅ ET SEMINAR I OSLO: BRYTER TAUSHETEN OM HATKRIMINALITET


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.