Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Illustrasjonsbilde av to rullestoler, en elektrisk og en manuell.
SAMLER EKSPERTISEN: Agder blir ett fylke, og får én hjelpemiddelsentral. Den kommer til å ligge i Lillesand. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Hjelpemiddelsentral for hele Agder samles i Lillesand

Hjelpemiddelsentralen som skal betjene alle brukere i det sammenslåtte Agder-fylket, skal ligge i Lillesand. En god løsning, mener Handikapforbundet.

Ivar Kvistum
Publisert 11.07.2018 12:24

I forrige møtte avdelingsdirektørene for hjelpemiddelsentralene i henholdsvis Aust-Agder og Vest-Agder rådmann og ordfører i Lillesand for å informere om planene for samlokaliseringen.

Det skriver avisen Lillesands-Posten.

To tredeler av Agders brukere kunne nå fram til den nye hjelpemiddelsentralen i løpet av en halv time. Dette er en viktig grunn til å samle den nye sentralen nettopp her.

God tilgjengelighet

Regionleder i Norges Handikapforbund Agder, Freddy Ulvseth, mener det er en god løsning å samle hjelpemiddelsentralen i Lillesand.

Forutsetningen er at beliggenheten blir tilgjengelig for alle som kommer både med bil og kollektivtransport.

– Vi har hatt saken oppe i regionstyret og spilte inn at området rundt Ikea i Lillesand  er en god løsning. Det ligger nær E18 og er lett å komme til, sier Ulvseth til Handikapnytt.

Ifølge Lillesands-Posten er endelig beliggenhet ikke bestemt, men Nav ønsker seg en helt ny bygning med nærhet til E18.

Midt i fylket

Dagens to sentraler ligger i Arendal og Kristiansand, henholdsvis 33 og 25 kilometer fra Lillesand med bil.

Ulvseth innser at noen i utkantene av det nye Agder-fylket kan få noe lengre reisevei til sentralen enn i dag, men det er ikke snakk om noen dramatisk forskjell.

– Det aktuelle områder i Lillesand blir omtrent midt i det nye fylket, like langt fra Tvedestrand som fra Flekkefjord. Selvsagt er det forskjell på veistandard, men det blir det forhåpentligvis gjort noe med, sier han.

Likt tilbud for hele Agder

Janne Gundersen er avdelingsdirektør i Nav hjelpemiddelsentral Aust-Agder. Hun sier til Lillesands-Posten at det er faglige begrunnelser som ligger bak samlingen og ikke distriktspolitikk.

– Vi er to små enheter i nasjonal sammenheng og vurderte uavhengig av fylkesdebatten at vi må gå sammen for å få et mer robust fagmiljø som kan løse fremtidens utfordringer, sier hun til avisen.

Freddy Ulvseth i NHF Agder tror en større, samlet sentral kan gi brukerne et bedre tilbud.

Når sentralene slår seg sammen, blir det et mer likeverdig tilbud til alle, uansett hvor i Agder man bor.

– Jeg har ikke fanget opp at det har vært noen negative erfaringer med at dagens sentraler er for små, men de har ekspertise på litt ulike felt. Når sentralene slår seg sammen, blir det et mer likeverdig tilbud til alle, uansett hvor i Agder man bor.

For Lillesand innebærer sentralen et sted mellom 70 og 80 nye, statlige arbeidsplasser.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.