Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Illustrasjonsbilde av to rullestoler, en elektrisk og en manuell.
SAMLER EKSPERTISEN: Agder blir ett fylke, og får én hjelpemiddelsentral. Den kommer til å ligge i Lillesand. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Hjelpemiddelsentral for hele Agder samles i Lillesand

Hjelpemiddelsentralen som skal betjene alle brukere i det sammenslåtte Agder-fylket, skal ligge i Lillesand. En god løsning, mener Handikapforbundet.

Av Ivar Kvistum
Publisert 11.07.2018 12:24

I forrige møtte avdelingsdirektørene for hjelpemiddelsentralene i henholdsvis Aust-Agder og Vest-Agder rådmann og ordfører i Lillesand for å informere om planene for samlokaliseringen.

Det skriver avisen Lillesands-Posten.

To tredeler av Agders brukere kunne nå fram til den nye hjelpemiddelsentralen i løpet av en halv time. Dette er en viktig grunn til å samle den nye sentralen nettopp her.

God tilgjengelighet

Regionleder i Norges Handikapforbund Agder, Freddy Ulvseth, mener det er en god løsning å samle hjelpemiddelsentralen i Lillesand.

Forutsetningen er at beliggenheten blir tilgjengelig for alle som kommer både med bil og kollektivtransport.

– Vi har hatt saken oppe i regionstyret og spilte inn at området rundt Ikea i Lillesand  er en god løsning. Det ligger nær E18 og er lett å komme til, sier Ulvseth til Handikapnytt.

Ifølge Lillesands-Posten er endelig beliggenhet ikke bestemt, men Nav ønsker seg en helt ny bygning med nærhet til E18.

Midt i fylket

Dagens to sentraler ligger i Arendal og Kristiansand, henholdsvis 33 og 25 kilometer fra Lillesand med bil.

Ulvseth innser at noen i utkantene av det nye Agder-fylket kan få noe lengre reisevei til sentralen enn i dag, men det er ikke snakk om noen dramatisk forskjell.

– Det aktuelle områder i Lillesand blir omtrent midt i det nye fylket, like langt fra Tvedestrand som fra Flekkefjord. Selvsagt er det forskjell på veistandard, men det blir det forhåpentligvis gjort noe med, sier han.

Likt tilbud for hele Agder

Janne Gundersen er avdelingsdirektør i Nav hjelpemiddelsentral Aust-Agder. Hun sier til Lillesands-Posten at det er faglige begrunnelser som ligger bak samlingen og ikke distriktspolitikk.

– Vi er to små enheter i nasjonal sammenheng og vurderte uavhengig av fylkesdebatten at vi må gå sammen for å få et mer robust fagmiljø som kan løse fremtidens utfordringer, sier hun til avisen.

Freddy Ulvseth i NHF Agder tror en større, samlet sentral kan gi brukerne et bedre tilbud.

Når sentralene slår seg sammen, blir det et mer likeverdig tilbud til alle, uansett hvor i Agder man bor.

– Jeg har ikke fanget opp at det har vært noen negative erfaringer med at dagens sentraler er for små, men de har ekspertise på litt ulike felt. Når sentralene slår seg sammen, blir det et mer likeverdig tilbud til alle, uansett hvor i Agder man bor.

For Lillesand innebærer sentralen et sted mellom 70 og 80 nye, statlige arbeidsplasser.

Kjære leser!

Vi vil gjerne be deg om en liten tjeneste. Handikapnytt.no er et nettsted uten noen form for betalingsmur. Det er fordi vi ønsker å nå ut til flest mulig med vesentlig journalistikk om funksjonshemmedes rettigheter og levekår.
Men det koster penger å lage innholdet, og vi mottar ingen pressestøtte.

Vil du hjelpe oss å finansiere journalistikken som ingen andre enn Handikapnytt lager?
Det kan du gjøre ved å vippse for eksempel 25 kroner til 526030.

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.