Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Innbyr ungdom til kurs om seksualitet

Av: Stine Slettås Machlar
Publisert 11.08.2016 09:56

Norges Handikapforbunds Ungdom mener det snakkes alt for lite om funksjonshemmedes seksualitet. I høst arrangerer de kurs for å bidra til kunnskap og åpenhet.

– Vi vet det snakkes alt for lite om funksjonshemmede og seksualitet, fastslår organisatorisk nestleder i Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU), Henriette Nielsen.

Til og med i helsevesenet og i undervisningen på skolen snakkes det lite om temaet, mener hun.

– Det er nesten som om vi blir sett på som mennesker uten seksuallyst, men det har jo de fleste.

Lov til å prate om sex

Siden temaet snakkes lite om generelt i samfunnet, mener Nielsen det er det viktig at man får tilbud om kurs slik at man blir trygg på seg selv.

– Norges Handikapforbunds Ungdom har hatt et lignende kurs for lenge siden, men vi tenker at det nå er på tide å skape en trygg arena for å prate om seksualitet uansett funksjonshemning, legning og etnisitet igjen, sier hun.

LES OGSÅ: OLA VILLE SKAPE DEBATT OM SEKSUALITET

Fokus på åpenhet og trygghet

Kurset setter fokus på blant annet grensesetting og prevensjon. I tillegg vil man legge vekt på at deltagerne skal få prate om seksualitet.

I løpet av kurset vil de legge vekt på både og gi informasjon og at deltagerne skal kunne prate om det.

– Vi ønsker å invitere sexologer til å informere, men det er også viktig for oss at deltagerne får høre fra noen som selv er funksjonshemmet og trygg på egen seksualitet. Derfor vil vi få noen som skal prate om egne erfaringer i tillegg til fagpersonene.

Åpent for alle NHFU-medlemmer

Prosjektet blir finansiert med støttemidler fra Helse Sør-Øst og Helsedirektoratet og er landsdekkende. Alle som er medlem av NHFU, kan melde seg på.

LES OGSÅ: SKAM – MANGFOLD UTEN FUNKSJONSHEMMEDE

Kurset blir avholdt på Gardemoen utenfor Oslo. Det vil bli en liten påmeldingsavgift, men den dekker også reise og opphold i tillegg til selve kurset. Assistenter går gratis.

– Foreløpig ser det ut som det blir siste helgen i november, fra fredag til søndag, men vi er noe usikker på dato. Vi legger ut mer informasjon og påmeldingsskjema på facebook-siden vår etterhvert, så følg med der om du vil bli med, oppfordrer Henriette Nielsen.

Facebook-siden til NHFU finner du her (ekstern lenke).

LES OGSÅ: STOLT, SKEIV OG SYNLIG


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.