Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Knut Flaaum og Jamie Bolling på scene med Stolthetsprisen, et innrammet bilde, mellom seg
PRISUTDELING: Uloba-gründer Knut Flaaum overrakte Stolthetsprisen til Jamie Bolling på arrangementet Stolt Natt på Salt i Oslo 8. juni. Festivalleder Annett Nielsen holder prisen.

Jamie Bolling fikk Stolthetsprisen

Daglig leder Jamie Bolling i Independent Living Institute i Stockholm ble tildelt Stolthetsprisen 2024 under Ulobas Independent Living-festival 8. juni.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 08.06.2024 19:27

– Independent living gir meg frihet, tross mine kroppslige begrensninger, sa Jamie Bolling da hun mottok Stolthetsprisen.

– Jeg både jobber og sover for Independent Living.

«Jamie har jobbet systematisk og utrettelig i vår felles kamp for våre menneskerettigheter. Hennes innsats i funksjonshemmedes likestillingskamp, vår rett til deltakelse i samfunnet, spredning av, og bevisstgjøring om Independent living-ideologien har vært formidabel», skriver juryen i sin begrunnelse for å tildele Jamie Bolling prisen.

Sentral i europeisk nettverk

Uloba deler ut Stolthetsprisen hvert år til en person eller en gruppe som har gjort et betydelig arbeid for å bygge ned de hindringene som begrenser funksjonshemmedes mulighet til å gjøre egne valg og leve slik man selv ønsker.

Jamie Bolling er visepresident i det europeiske Independent Living-nettverket ENIL, i tillegg til å være daglig leder i det svenske Independent Living Institute. I Ulobas jubileumsbok kan vi lese om henne at hun ble funksjonshemmet etter en ulykke som 36-åring, etter at hun flyttet til Sverige. Jamie Bolling er født i USA. Hun jobbet med internasjonalt utviklingssamarbeid i Afrika og Asia før independent living ble en heltidsjobb for henne, ifølge boka «Spydspissen».

Rollemodell

«Spesielt har hun bidratt til å utvikle personlig assistanse som et reelt verktøy for likestilling – det viktigste virkemiddelet for personer med assistansebehov», står det i juryens begrunnelse.

«Hennes evner til å bygge relasjoner og bånd mellom mennesker og over landegrenser har hatt stor betydning for å opprettholde og utvikle ENIL som et sterkt nettverk for funksjonshemmede.

Hun har vært selve navet i ENIL gjennom mange år og hennes utrettelige innsats har hatt avgjørende betydning for ENILs fortsatt eksistens.

Jamie har alltid vært opptatt av erfaringsutveksling mellom funksjonshemmede og har en iboende tro på mennesket, den enkeltes betydning og styrken ved å stå sammen i felles kamp.

Jamie er en viktig rollemodell for mange, ikke bare i Sverige, men i Europa.»

Jamie Bolling sa i sin takketale at hun delte prisen med aktivistene i Uloba.

– Jeg kaller dere i Uloba for mine søskenbarn, sa hun.

Uloba har delt ut Stolthetsprisen siden 2008. Blant tidligere prisvinnere finner vi Mari Storstein, Vibeke Marøy Melstrøm, Bente Skansgård, Lars Ødegård og TV Bra.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.