Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av de to sammen. De holder opp en regnbuefarget dildo.
PRISVINNERE: Marianne Knudsen (til venstre) Ida Hauge Dignes er hedret med Stolthetsprisen for sin innsats med podkasten Hemma.

Stolthetsprisen til banebrytende podkast

Uloba tildeler Stolthetsprisen 2022 til Marianne Knudsen og Ida Hauge Dignes, som lager podkasten Hemma.

Handikapnytt
Publisert 19.06.2022 20:22

Stolthetsprisen ble delt ut under avslutningen av Independent Living-festivalen lørdag kveld.

Prisen går hvert år til en eller flere personer som har gjort en særskilt innsats for funksjonshemmedes likestilling.

Marianne Knudsen og Ida Hauge Dignes er selv funksjonshemmede aktivister.

Tydelige stemmer

Ida Hauge Dignes fra Skedsmokorset i Lillestrøm studerer til en mastergrad i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Marianne Knudsen fra Trondheim er leder i Norges Handikapforbunds Ungdom, NHFU. Begge er tydelige stemmer i debatten om funksjonshemmedes likestilling.

Podkasten Hemma har siden starten i 2019 tatt opp temaer som kropp og sex, foreldreskap, tilgjengelighet, sorg og depresjon – alt fra funksjonshemmedes perspektiv.

Klikk her for å lese en reportasje om skaperne av Hemma-podkasten: IDA OG MARIANNES UHEMMEDE, SKAMLØSE OG PRISBELØNNEDE PODKAST

Banebrytende

«Podkasten Hemma er banebrytende når det kommer til å utvide forståelsen av vår likestillingskamp, og sette den i sammenheng med andre diskriminerte grupper», skriver juryen i sin begrunnelse.

«Ved å ha gjester som representerer andre minoriteter (etnisitet, kjønnsidentitet, seksuell orientering, psykisk helse osv) løfter de perspektiver og bidrar til at folk ser at vår kamp er lik andres kamp; at det er en felles kamp! Hemma fortjener prisen for sin åpenhet, ærlighet og for å inspirere og motivere unge funksjonshemmede til videre likestillingskamp», uttaler juryen videre.

Hemma fortjener prisen for sin åpenhet, ærlighet og for å inspirere og motivere unge funksjonshemmede til videre likestillingskamp.

Prisen ble utdelt under arrangementet «Stolt natt» på Independent Living-festivalen i Oslo lørdag. Prisvinnerne var begge forhindret fra å være fysisk til stede, så det var Idas mor,  Kristina Sigmundstad Hauge Dignes, som tok imot prisen på vegne av Hemma-duoen.

Heder og ære

Det er ikke første gang Ida Hauge Dignes og Marianne Knudsen hedres for Hemma-podden. I fjor mottok de Skamløsprisen, som hvert år deles ut av Sex og samfunn, landets største senter for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter.

Les mer: SKAMLØSPRISEN TIL IDA OG MARIANNE

De to har også vært ambassadører for en kampanje mot kroppspress i regi av foreningen Sex og politikk.

***

20. juni kl. 09.15: Opplysningen om at Ida Hauge Dignes har fullført en mastergrad er rettet til at hun fortsatt studerer til graden.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.