Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nærbilde av tappekran på badet.
NY BADEFORBRENNING: Vannet var så varmt at kvinnen fikk sterke forbrenninger. Men hun skal ikke ha klart å si fra. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Kvinne ble badet i glohett vann – fikk tredjegrads forbrenning

Trondheim kommune får refs etter at funksjonshemmet kvinne ble forbrent under bading.

Handikapnytt
Publisert 13.03.2019 18:09

(NTB:) Fylkesmannen i Trøndelag mener at Trondheim kommune ikke har gitt en forsvarlig helsetjeneste etter at en funksjonshemmet kvinne fikk brannskader under bading.

Kvinnen var ikke i stand til å si fra om at badevannet i badekaret var altfor varmt og ble derfor sterkt forbrent under bading i en omsorgsbolig på Nardo i Trondheim i juli i fjor, skriver Adresseavisen.

Hun fikk tredjegrads forbrenning og måtte fraktes til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Alvorlig sak

– Dette er en alvorlig sak, fordi den fikk et alvorlig utfall. Beboeren ble forbrent og fikk alvorlige skader som følge av badingen, sier Frode Engtrø, assisterende fylkeslege hos Fylkesmannen i Trøndelag.

Fylkesmannen mener kommunen har brutt helse- og omsorgstjenesteloven og ikke gitt en forsvarlig helsetjeneste og at kommunen har gitt mangelfull opplæring til den ansatte.

Fylkesmannen mener også at mangelfulle rutiner var en medvirkende årsak, blant annet fordi det ikke forelå noen skriftlig instruks for bading.

Kommunaldirektør Helge Garåsen sier i en kommentar at Fylkesmannens konklusjon i denne saken er forventet og at kritikken er berettiget.

Færder: Døde av skadene

Saken har klare likhetstrekk med hendelsen i Færder kommune i februar der en 51 år gammel mann døde av brannskadene han fikk av å bli badet i glovarmt vann i en omsorgsbolig. I denne saken er både kommunen og den ansatte siktet av politiet for brudd på helsepersonelloven.

Les mer om hendelsen i Færder her: KVINNE SIKTET ETTER DØDSFALL I OMSORGSBOLIG

(©NTB)

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.