Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De tre poserer sammen med sjekken fra Lions Norge.
MILLIONGAVE: Generalsekretær Hroar Thorsen (til venstre) og guvernørrådsleder Yngve Lindgaard-Berntsen i Lions Norge overrekker kjempesjekken til direktør Astrid Nyquist ved Beitostølen Helsesportsenter. (Foto: Lions Norge)

Lions med milliongave til familiehus på Beitostølen Helsesportsenter

Aksjonen Lions Røde Fjær har innbrakt hele 26 millioner kroner til Beitostølen Helsesportsenter.

Handikapnytt
Publisert 26.03.2023 22:09

Lørdag 25. mars, under avslutningsseremonien for Ridderrennet, ble gaven fra aksjonen Lions Røde Fjær overrakt Beitostølen Helsesportsenter (BHSS).

Hele 26 millioner kroner har Lions-klubber og medlemmer samlet inn til den ideelle stiftelsen som tilbyr re-/habiliteringstilbud for 900 brukere årlig, i tillegg til familier og ledsagere.

Sjekken som ble overrakt, er pålydende 20 millioner kroner. Resten av beløpet gis når regnskapet for aksjonen er gjort opp – på åpningen av det nye familiehuset 7. november i år.

Et bedre tilbud til familier

– Vi er utrolig takknemlig for milliongaven fra Lions. Dette er penger som vi ikke har, og gaven gir et solid bidrag til byggingen av familiehuset, som har vært formålet med aksjonen, sier direktør Astrid Nyquist ved BHSS i en pressemelding.

Familiehuset er viktig for å videreutvikle familietilbudet på Beitostølen Helsesportsenter generelt, og tilbudet til de mest sårbare familiene spesielt, forklarer Nyquist.

– Familiehuset gir hele familier mulighet til å bo samlet i tilpassede familieleiligheter. Familiens støtte er viktig for et godt resultat for barnets rehabilitering, understreker hun.

Familiehuset gir hele familier mulighet til å bo samlet i tilpassede familieleiligheter. Familiens støtte er viktig for et godt resultat for barnets rehabilitering.

Trosset korona og utsettelser

Innsamlingsaksjonen har pågått helt siden august 2018. Korona og utsettelser har skapt utfordringer underveis.

– Som en frivillig organisasjon er vi helt avhengige av at våre klubber og medlemmer kan jobbe med aktiviteter ute blant folk for å samle inn midler til viktige prosjekter i Lions. Dessverre gjorde to år med korona denne jobben krevende ved at aksjonen Lions Røde Fjær ble utsatt to ganger og bøsseinnsamlingen ble veldig redusert, sier Hroar Thorsen, generalsekretær i Lions og innsamlingsleder for Lions Røde Fjær.

– Vi er allikevel veldig stolte over innsatsen og kreativiteten fra våre Lions-medlemmer, som har mobilisert mye arbeid og entusiasme Det føles fantastisk bra at nå kunne overrekke en betydelig pengegave til Beitostølen Helsesportsenter, konkluderer han.

Stolt av samarbeidet

Leder av hovedkomiteen for Lions Røde Fjær, Henning Cook, sier:

– Jeg er både imponert og stolt over innsatsen klubbene og medlemmene har vist i disse årene. Med det langvarige forholdet Helsesportsenteret og Lions har hatt siden 1966, er det all grunn til å tro at samarbeidet skal fortsette i årene som kommer.

Han er stolt av at Lions har bidratt til at BHSS er en verdensledende institusjon innenfor sitt fagområde.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.