Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gruppebilde av folka i Independence Gear.
KOM OG EI OSS: Gründere og stab i Independence Gear vil ha sine egne brukere som eiere. Fra venstre: Klaus Klausen Espedal, Tord Are Meisterplass, Bo Solesvik Oppedal, Magnus Berg Pettersen og Carl Christian Sole Semb. (Foto: Independence Gear)

Norsk hjelpemiddelprodusent vil ha sine egne brukere som eiere

Når Independence Gear skal hente inn mer kapital og nye eiere, går en særlig invitasjon til funksjonshemmede som er i målgruppa for selskapets produkter.

Ivar Kvistum
Publisert 16.06.2020 10:23

Independence Gear AS er et gründerforetak som ble grunnlagt av en kameratgjeng fra NTNU i Trondheim.

De ville lage en løsning som gjør at ryggmargsskadde med behov for klyster, kunne sette det selv uten å være avhengig av assistanse.En av gründerne, Tord Are Meisterplass, er selv ryggmargsskadd.

Les mer og se video: MED DETTE HJELPEMIDDELET KAN DU BLI MER SELVHJULPEN PÅ TOALETTET

Hjelpemiddelet Dignum ble lansert i 2018. Siden har selskapet lansert produktet Spectum, som skal gjøre det enklere for ryggmargsskadde og andre med risiko for trykksår å inspisere sin egen hud på deler av kroppen hvor du selv ikke ser.

Drømmeaksjonærene

Den unge hjelpemiddelbedriften har behov for å hente inn mer kapital for å satse videre, ikke minst ved å lansere produktene i utlandet.

Nå forbereder Independence Gear en emisjon, altså en utvidelse av aksjekapitalen ved at nye eiere får mulighet til å kjøpe seg inn.

Og hjelpemiddelbedriften er tydelig på hvilke aksjonærer de ønsker seg.

– Emisjonen er åpen for alle, men vi ønsker i hovedsak å få inn folk som bruker produktene våre, ikke minst samarbeidspartnerne vi har jobbet med i utviklingen, sier operasjonell leder Bo Solesvik Oppedal til Handikapnytt.

Produktfoto.

MER SELVHJULPEN: Dignum er det første produktet fra Independence Gear, som gjør det mulig å sette klyster uten assistanse fra andre. (Foto: Independence Gear)

Ikke bare for, men med

Hun forklarer at hjelpemidlene blir skapt og utviklet i tett samarbeid med dem som skal bruke dem, og ikke minst med fagmiljøene på Sunnaas sykehus.

– Vi vil lage produkter ikke bare for brukergruppen, men også med. Vi vil gi brukerne mer påvirkningskraft og innflytelse, sier Oppedal videre.

Hun nikker gjenkjennende når Handikapnytt påpeker slektskapet til det gamle slagordet «nothing about us without us» (ingenting om oss uten oss).

– Det er alfa og omega å ha et godt samarbeid med dem som skal bruke produktene. Det er de som vet hva de selv trenger og som kan gi oss tilbakemeldinger under utprøving av prototyper.

Det er ikke slik at nye aksjonærer blir spurt om funksjonsnedsettelser. Men alle som tegner seg, blir invitert til å bidra med kompetanse sin.

– Det er noe man velger selv, understreker Oppedal.

Vi vil lage produkter ikke bare for brukergruppen, men også med. Vi vil gi brukerne mer påvirkningskraft og innflytelse.

Portrettfoto av Oppedal.

LIVSVIKTIG SAMARBEID: – Det er alfa og omega å ha et godt samarbeid med dem som skal bruke produktene, sier operasjonell leder Bo Solesvik Oppedal. (Foto: Independence Gear)

Investere i eget liv

For å nå ut bruker selskapet Folkeinvest.no, en digital plattform som er legger til rette for investeringer i oppstartselskaper. Det legges ut 2720 aksjer for salg, til en pris på 662,71 kroner, i perioden fra 24. juni til 1. juli.

– Vi håper det er overkommelig for folk som ønsker en liten eierpost. Dette er en mulighet til å investere i seg selv om løsninger som er til hjelp i eget liv, sier Bo Solesvik Oppedal.

Hun erkjenner at det alltid er en mulighet for å tape investeringen dersom selskapet ikke klarer seg. Men det er også en mulighet for å tjene penger på den dersom det går bra og selskapet blir en fristende oppkjøpskandidat for store aktører i bransjen.

Ifølge selskapets egen prognose vil Independence Gear omsette for 6,4 millioner kroner i 2022 og ha en drift som går i balanse i august samme år.

Men for å lykkes med dette er det ikke nok å levere til det norske markedet. Målet er derfor å få innpass på det tyske og britiske markedet i første omgang.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.