Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av barn som bruker produktet.
NYSKAPNING: Made For Movement er klar til å lansere Hibbot, et helt nytt hjelpemiddel for barn. (Foto: Made for Movement)

Norske nyvinninger for barn på verdens største hjelpemiddelmesse

Flere norske innovatører viser seg fram på verdens største hjelpemiddelmesse, som åpner onsdag. To av dem skal vise fram helt nye produkter rettet mot barn.

Av Ivar Kvistum
Publisert 25.09.2018 15:57

Rehacare er verdens største messe for hjelpemiddelbransjen.

Årets messe går av stabelen 26. til 29. september – som vanlig i Düsseldorf i Tyskland – og i år er den rekordstor:

960 utstillere fra 40 ulike land er på plass for å vise det de har å by på av ny design og spennende løsninger som skal gjøre funksjonshemmedes hverdag enklere.

Årets messetema er digitalisering: hvordan ny teknologi skal kunne brukes i inkluderingens tjeneste.

Blant de 960 utstillere er også fem norske selskaper på plass.

Trene gangmuskler

En av dem er Made for Movement, et selskap i Skien som produserer bevegelseshjelpemidler til mennesker med store fysiske funksjonsnedsettelser.

I fjor kom den nye versjonen av NF-Walker, og på på Rehacare lanseres et helt nytt produkt for barn: Hibbot.

– Det nye produktet er et stå- og gå treningshjelpemiddel som gir en unik mulighet til å trene de riktige musklene for å utvikle et hensiktsmessig og godt gangmønster, forteller Trine Roald, Head of Medical Marketing i Made for Movement Group.

Fysioterapeuter bruker ofte hendene sine til å støtte hoftene til barna når det trenes på å gå. Det nye hjelpemiddelet skal tilby samme type støtte.

Dermed kan treningen kan intensiveres ved at den også blir en del av hverdagsaktiviteten til barna, både hjemme, i barnehagen og på skolen.

Bilde av produktet.

NY KRABAT: Krabat Runner er siste innovasjon, og produktet blir lansert på Rehacare i Düsseldorf denne uken. (Foto: Krabat)

Ny Krabat

Barnehjelpemiddelprodusenten Krabat er et annet norsk selskap som skal vise seg fram i Tyskland.

På Rehacare skal Krabat lansere nyskapningen Krabat Runner. Dette er en krysning av en rullator og en sparkesykkel.

– Tilsynelatende er dette et enkelt produkt, men det tar oss tre til fem år å utvikle et slikt hjelpemiddel, og det koster oss mellom 5 og 8 millioner kroner, forteller daglig leder i Krabat, Frerik Brodtkorb til Handikapnytt.

Krabat Runner er en kombinert sparkesykkel og gåsykkel for barn i alderen fire til åtte år.

Den skiller seg fra tradisjonelle sparkesykler ved at den har tre hjul, noe som gir den større stabilitet og trygghet for bruker.

Sparkesykkelen endres enkelt til en gåsykkel ved å sette på det medfølgende setet. Både setet og styret er høydejusterbart.

Med et styre som er sammenleggbart og en egenvekt på 6 kg blir det enkelt å transportere produktet i bil. Maksimal brukervekt er 35 kg.

Sparkesykler er blitt et populært leketøy og ikke minst fremkomstmiddel blant barn, ungdom og voksne. Til nå har det ikke eksistert et slikt produkt for barn med funksjonsnedsettelser, og det ønsket Krabat å gjøre noe med.

Selvhjulpen på do

Det tredje norske selskapet som skal vise seg fram i Düsseldorf, er gründerbedriften Independence Gear AS.

Selskapet har utviklet et toaletthjelpemiddel som særlig retter seg mot personer med ryggmargsskade. Hjelpemiddelet Dignum skal gjøre det mulig å gå på do uten lenger å være avhengig av hjelp fra andre.

Du kan lese mer om Dignum og gründerne bak Independence Gear i neste magasinutgave av Handikapnytt, som kommer ut 18. oktober.

På Rehacare har også Son-firmaet EFP Nordic stand. Dette er et selskap som spesialiserer seg på komfyrvakter. Mascot Power Supplies er et selskap fra Fredrikstad som produserer spesialisert ladeutstyr.

Se videoreportasje fra en tidligere Rehacare-messe her: GLOBAL HJELPEMIDDEL-MØTEPLASS

Kjære leser 🙂
Vil du hjelpe Handikapnytt med å lage flere saker som den du leser nå? Da kan du sende oss 25 kroner eller et annet beløp på Vipps, nummer:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling. Vi mottar ingen pressestøtte, og vi har ingen betalingsmur. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt.
Tusen takk for ditt bidrag.
Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.