Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett av Erik Bergh.
STYRKER SERVICEN: Daglig leder Erik Bergh i Panthera Norge AS er glad for mulighetene det åpner å bli kjøpt av Permobil. Men han understreker at ingenting vil endre seg på kort sikt. (Foto: Permobil)

– Partnerskapet med Permobil vil styrke Pantheras service

Å bli kjøpt av Permobil gjør Panthera Norge mindre sårbar som spesialistleverandør av manuelle rullestoler, sier daglig leder Erik Bergh.

Ivar Kvistum
Publisert 02.11.2021 15:38

I går sprakk nyheten om at to av Skandinavias ledende rullestolprodusenter finner sammen.

Permobil – verdenskjent produsent av elektriske rullestoler – kjøper manuellstol-spesialisten Panthera med virkning fra januar 2022.

Les mer: PERMOBIL KJØPER PANTHERA

Forene krefter

Her i landet vil avtalen innebære at Panthera Norge blir en del av Permobil. Men de store endringene kommer ikke over natten.

– På kort sikt har det ingen betydning. Vi kommer til å operere akkurat som før, sier daglig leder Erik Bergh til Handikapnytt.

– På litt lengre sikt betyr det at vi kommer til å forene krefter med Permobil i Norge slik at vi kan styrke den servicen vi har overfor både brukerne og Nav hjelpemiddelsentral, fortsetter han.

Sårbar spesialist

Erik Bergh og Pantheras svenske grunnlegger Jalle Jungnell eier hver sin halvpart av Panthera Norge AS. De to har kjent hverandre og arbeidet tett sammen i mange år.

Bergh mener partnerskapet med Permobil vil gi Panthera Norge større muligheter. Han viser til at det er ressurskrevende for en liten aktør å være godt representert i et langstrakt land som Norge.

Vår forretningside er å være å være en spesialistleverandør. Men med et smalt produktspekter blir man veldig sårbar.

– Vår forretningside er å være å være en spesialistleverandør. Men med et smalt produktspekter blir man veldig sårbar. Når vi blir partnere med Permobil, kan vi få en litt bredere portefølje. En del av deres produkter kan bli komplementerende for oss. Det kan gi oss økt konkurransekraft og vekst. På den måten kan vi opprettholde den høye servicegraden vi er kjent for, forklarer Bergh.

Han nevner blant annet setesystemer og tilbehør som en mulig del av Panthera-porteføljen.

Opprettholde spesialisering

Men han er helt klar på at både Panthera og Permobil skal konsentrere seg om det de er best til på hver sin kant, henholdsvis manuelle og elektriske rullestoler. Differensiering er viktig.

– Merkenavnet Panthera vil bestå som produktnavn. Men på sikt kommer nok medarbeiderne i Panthera Norge til å bli ansatt i Permobil Norge. Både Jalle og jeg har vært opptatt av at avtalen med Permobil skal sikre at de ansatte i Panthera Norge fortsatt skal jobbe med det de gjør, og at vi skal gi enda bedre service til brukerne, sier han.

TVILLINGSJELER: Bildet er tatt da avtalen om oppkjøp ble inngått. Fra venstre: Erik Bergh i Panthera Norge, Panthera-gründer Jalle Jungnell og administrerende direktør Bengt Thorsson i Permobil. (Foto: Permobil)

Tvillingsjeler

Selv om de to selskapene er spesialister innenfor hvert sitt hjelpemiddelfelt, beskriver Erik Bergh Panthera og Permobil likevel som tvillingsjeler.

De to selskapene har samme verdigrunnlag, der brukerne av hjelpemidler står i fremste rekke.

– Det handler om muligheten til å leve selvstendige liv og ikke minst å kunne være i arbeid, sier han.

Panthera Norge AS kan vise til pene regnskapstall. Ifølge Proff.no hadde selskapet et resultat før skatt i 2020 på ca. 7,5 millioner kroner, av en omsetning på ca. 40 millioner kroner. Antall ansatte er oppgitt til 17.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.