Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nærbilde av dusjhode.
STORE SMERTER: Mannen i 20-årene er operert på grunn av brannskadene. Han har store smerter. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Pleieren sier hun kjente på vannet først

Mannen som fikk omfattende skader etter dusjing avlastningsbolig i Fredrikstad, ble operert i går.

Handikapnytt
Publisert 17.03.2019 21:22

(NTB:) En bruker ved en kommunal avlastningsbolig for funksjonshemmede i Fredrikstad har fått omfattende brannskader under dusjing fredag. Han ble operert lørdag.

Den skadede er en mann i begynnelsen av 20-årene.

Han ligger fremdeles på Kalnes til behandling, og vil få videre oppfølging for skadene mandag, sier kommunaldirektør for helse og velferd i Fredrikstad kommune, Wenche Halvorsen, til VG.

Mannen er våken, men har ifølge Halvorsen store smerter og får lindrende behandling.

Sier hun kjente på vannet

Halvorsen sier helsefagarbeideren som hadde ansvaret for dusjingen har sagt at hun kjente på vannet da hun skrudde på dusjen.

– Det store spørsmålet er om hun har fulgt opp og kjent på vannet underveis, sier Halvorsen.

Hendelsen i Fredrikstad vil bli varslet til Helsetilsynet og Fylkeslegen. Kommuneoverlegen vil ta stilling til varslet mandag, får VG opplyst.

Flere liknende saker

24. februar skjedde en lignende hendelse på en omsorgsbolig på Nøtterøy i Færder kommune. En sterkt funksjonshemmet mann fikk betydelige brannskader som følge av at han ble badet i altfor varmt vann.

Mannen døde fire dager senere av skadene. Ifølge obduksjonsrapporten kan temperaturen i badevannet ha vært opp mot 70 grader.

Les mer her: KVINNE SIKTET ETTER DØDSFALL I OMSORGSBOLIG

I Trondheim fikk en kvinne i 70-årene forbrenningsskader etter at hun ble dusjet i for varmt vann på et helse- og velferdssenter i byen 27. februar.

Les mer her: KVINNE BLE BADET I GLOHETT VANN – FIKK TREDJEGRADS FORBRENNING

Sju måneder tidligere ble en utviklingshemmet kvinne kraftig forbrent etter å ha blitt badet på et bosenter i samme kommune, ifølge VG.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.