Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tove Linnea Brandvik snakker i mikrofon foran Stortinget
NHFs forbundsleder Tove Linnea Brandvik er glad for at Stortinget nå krever en BPA-politikk fra regjeringen i løpet av året. Bildet er tatt i en annen sammenheng,

Stortingsmelding om BPA i løpet av året

Stortinget har i dag vedtatt en frist for stortingsmeldingen om brukerstyrt personlig assistanse innen utgangen av året.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 15.02.2024 21:19

Både politikere og funksjonshemmedes organisasjoner har etterlyst stortingsmeldingen om BPA, dokumentet hvor regjeringen skal redegjøre for sin BPA-politikk basert på BPA-utredningen fra 2021.

Stortinget vedtok i fjor sommer at regjeringen måtte komme med denne stortingsmeldingen. Torsdag 15. februar stemte et flertall på Stortinget for dette forslaget fra Høyre:

«Stortinget ber regjeringen følge opp vedtak 742 (2022-2023) om en stortingsmelding om brukerstyrt personlig assistanse snarest, og ber om at meldingen legges frem senest innen utgangen av 2024.»

Regjeringen er nødt til å levere

Dette er et såkalt anmodningsvedtak.

– Et anmodningsvedtak er regjeringen nødt til å levere på. Dette er veldig bra. Det er nødvendig å få fortgang i denne prosessen, og nå kan ikke regjeringen utsette den lenger, sier forbundsleder Tove Linnea Brandvik i Norges Handikapforbund.

Stortinget stemte imot helhetlig assistanseordning

Vedtaket kom som en del av saken der Stortinget drøftet funksjonshemmedes reelle tilgang til høyere utdanning. Forslaget om en statlig, helhetlig assistanseordning for funksjonshemmedes studenter ble nedstemt, akkurat som ventet ut fra komiteinnstillingen.

– Når det er en klar forventning til at funksjonshemmede på like vilkår som resten av befolkningen skal ta utdanning og kunne jobbe, blir det uforståelig at man ikke sikrer retten til å kunne ta høyere utdanning for de som trenger praktisk assistanse. Det undergraver målene om å få flere funksjonshemmede i jobb, sier Tove Linnea Brandvik.

LES OGSÅ: Stortingsdebatt om assistanse for studenter (lenke).


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.