Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av KirstenSæther.
GODE TILBAKEMELDINGER: Kirsten Sæther er samhandlingssjef ved Sunnaas sykehus. Hun kan fortelle at den nye veiledningstelefonen for rehabilitering får gode tilbakemeldinger. (Foto: Bård Gudim, Sunnaas sykehus)

Sunnaas med egen veiledningstelefon om rehabilitering – åpen for alle

Da mye planlagt aktivitet ble avlyst på grunn av koronakrisen, valgte Sunnaas sykehus å opprette en egen veiledningstelefon for rehabilitering.

Marte Indiane Laache Stakkestad
Publisert 04.05.2020 08:40

Sunnaas sykehus har fått mange gode tilbakemeldinger, og i skrivende stund er kapasiteten god nok til å bistå flere.

Den nye veiledningstelefonen er et tilbud for både pasienter, pårørende, helsepersonell generelt og fastleger spesielt.

Når noen ringer nummeret, vil de først møte erfarne rådgivere i Regional koordinerende enhet som vil gi råd på generell basis.

Ved behov for ytterlige bistand henvises innringer videre til et tverrfaglig team som består av leger, fysioterapeuter, ergoterapeuter og psykologer.

Det er også mulig å ta kontakt med ønske om samtale med sosionom eller logoped.

Et tilbud for alle

– Dette er en veiledningstjeneste som er åpen for alle, uavhengig av hvor de bor i landet og om de er pasienter på Sunnaas. Den dekker et behov som kanskje også har vært der tidligere, sier sykehusets samhandlingssjef, Kirsten Sæther.

Hun leder prosjektet og forklarer at det etter hvert vil bli vurdert om veiledningstjenesten for rehabilitering blir opprettholdt også etter at koronakrisen er forbi. Men hun påpeker samtidig at det i disse tider er vanskelig å gi noen lovnader om hvordan ting vil bli på sikt.

– Mange får godt utbytte av å snakke med erfarne folk på rehabiliteringsområdet. Da kan det gis råd om hva som kan gjøres hjemme for å håndtere situasjonen på best mulig måte, sier Sæther.

Mange får godt utbytte av å snakke med erfarne folk på rehabiliteringsområdet. Da kan det gis råd om hva som kan gjøres hjemme for å håndtere situasjonen på best mulig måte.

Sunnaas sykehus
  • Sunnaas sykehus ligger på Nesodden sør for Oslo og er Norges største spesialsykehus innen fysikalsk medisin og rehabilitering.

Rehabilitering på vent

– Vi opplever det som kritisk at så mange av rehabiliteringstjenestene i stor grad er satt på vent, og ønsker å bidra og hjelpe folk med å få et tilbud der de befinner seg, forklarer samhandlingssjefen.

Selv om sykehuset har fått muligheten til å gradvis gjenoppta normal drift, vil dette være en tidkrevende prosess. Ifølge Sæther jobbes det fortsatt med å finne alternative løsninger som ikke krever fysisk oppmøte for pasientgrupper som har behov for oppfølging.

Gode tilbakemeldinger

Veiledningstjenesten har vært operativ i noen uker, og den nye ordningen fungerer bra.

– Vi får noen telefoner hver dag. Tilbakemeldingene på tilbudet er gode, og det virker som om de er glade for at dette er en mulighet, sier Sæther.

– Vi må hele tiden vurdere hvor god kapasiteten er, men for øyeblikket ser det ut til at vi kan ta imot flere samtaler, legger hun til.

Veiledningstelefonen har nummer 66 96 96 96. Den er bemannet med helsepersonell mandag til fredag fra kl. 09.00–15.00.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.