Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Sunniva Ørstavik.
GÅR AV: Sunniva Ørstavik fratrer som generalsekretær i Handikapforbundet. Dagbladet gjengir påstander om store arbeidsmiljøproblemer i organisasjonen. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Sunniva Ørstavik fratrer som generalsekretær i NHF

Dagbladet omtaler påstander om alvorlige arbeidsmiljøproblemer i Handikapforbundets administrasjon.

Ivar Kvistum
Publisert 29.04.2022 17:38

Fredag kunngjorde Norges Handikapforbund at Sunniva Ørstavik fratrer som generalsekretær i organisasjonen.

– Sunniva Ørstavik er en av Norges største kapasiteter på likestillingspolitikk. Under Sunnivas ledelse, har vi lykkes med å snu en nedadgående økonomisk kurve og utvikle et solid NHF med stor gjennomslagskraft, uttaler forbundsleder Tove Linnea Brandvik i meldingen på NHFs nettsider.

«Opprivende internkonflikt»

Men en artikkel i Dagbladet tegner et annet bilde av Ørstaviks avgang. Avisen skriver at det skal være er et varsel om alvorlige arbeidsmiljøproblemer som er bakgrunnen for at generalsekretæren slutter.

«En opprivende internkonflikt skal over lengre tid ha pågått i Norges Handikapforbund (NHF). I sentrum av konflikten står generalsekretær og tidligere diskriminerings- og likestillingsombud Sunniva Ørstavik», skriver Dagbladet.

De siterer «to velinformerte kilder» som påstår det over lengre tid har vært misnøye knyttet til Ørstaviks lederstil.

Dagbladet skriver også at advokat Geir Lippestad har vært engasjert for å bistå NHF i saken. Ansatte i organisasjonen har hatt mulighet til å snakke med ham om arbeidskonflikten. Lippestad bekrefter i en tekstmelding til Dagbladet at han har vært hyret inn av NHF for å bistå i saken.

Ingen kommentarer

Verken forbundsleder Tove Linnea Brandvik eller avgått generalsekretær Sunniva Ørstavik har ønsket å uttale seg til Dagbladet. Brandvik ønsker heller ikke å gi noen kommentarer om saken til Handikapnytt.

Handikapnytt har gjort flere forsøk på å få kontakt med Sunniva Ørstavik fredag, uten at våre henvendelser er besvart.

– En fantastisk organisasjon

I nyhetsmeldingen på NHFs nettsider uttaler Ørstavik:

– NHF er en fantastisk organisasjon som jobber med den viktigste likestillingssaken nå. Jeg vil takke for fire lærerike og spennende år og vil ta med meg all den viktige kunnskapen og alle erfaringene om diskriminering og mangel på likestilling, når jeg nå går videre til nye utfordringer.

Den viktigste likestillingskampen

Sunniva Ørstavik ble ansatt som generalsekretær i NHF i 2018. Hun kom fra en stilling som spesialrådgiver i Uloba – Independent Living Norge. Før det var hun en kortere periode ansatt som generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

For mange er hun mest kjent som likestillings- og diskrimineringsombud fra 2010 til 2016.

– Jeg søkte jobben fordi jeg brenner for det arbeidet som NHF gjør. Den viktigste likestillingskampen akkurat nå handler om funksjonshemmede, sa Sunniva Ørstavik til Handikapnytt da hun tiltrådte.

Anett Kleven, som er leder for HR og organisasjonsutvikling, er nå fungerende generalsekretær i NHF.

***

Handikapnytt eies og utgis av Norges Handikapforbund, men redigeres uavhengig i henhold til Redaktørplakaten. Ansvarlig redaktør er ansatt i organisasjonen, men rapporterer til et eget styre og ikke til generalsekretæren.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.