Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Vibeke Marøy Melstrøm.
MANER TIL SAMHOLD: Ulobas generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Vi trenger en felles front for likestilling

MENINGER: For å sikre vår likestilling må vi funksjonshemmede stå sammen, skriver Ulobas generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm i dette svarinnlegget til Løvemammaenes Elin Gunnarsson.

Vibeke Marøy Melstrøm
Publisert 01.08.2022 20:57

Følg debatten om brukerstyrt personlig assistanse (BPA) og barn i Handikapnytt. Tidligere innlegg i meningsutvekslingen:

Barna som er glemt – eller ekskludert fra brukerstyrt personlig assistanse

Likestilling gjelder for alle – også barn

Uansett, barneperspektivet manglet

***

  • Denne artikkelen er et debattinnlegg og gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Nestleder for Løvemammaene, Elin Gunnarsson, konstruerer unødvendige og grunnløse problemstillinger i kronikken «Det er tydelig at barnas perspektiv fortsatt mangler i diskusjonen om organisering av BPA»

Det ble brukt mye tid på diskusjoner om BPA for barn og unge i BPA-utvalget. Som kjent var det uenigheter, og sammen med de tre som representerte kommune-Norge sendte vi fire funksjonshemmede brev til statsråden om at utformingen av utvalgets utredning på mange områder ikke var tilfredsstillende.

Vi står for det vi mener, og som vi selv har skrevet inn som merknader og dissenser i utredningen. Vårt standpunkt er, som det fremgår av vårt dissensforslag, at funksjonshemmede selv og deres foresatte skal ha rett til å bestemme hvilke oppgaver man vil og kan ta ansvar for.

Igjen: Sammen med de tre andre funksjonshemmede i utvalget mener jeg at det ikke skal settes aldersgrense på BPA, og at foreldre til barn og unge selv må kunne ta stilling til hvilken type bistand de skal ha. Jeg vil at BPA skal gi funksjonshemmede barn de samme mulighetene og den samme friheten som andre barn.

Det er viktig at vi som jobber for funksjonshemmedes likestilling, står sammen i arbeidet med å følge med på hvordan BPA blir forvaltet i fremtiden.

Det er viktig at vi som jobber for funksjonshemmedes likestilling, står sammen i arbeidet med å følge med på hvordan BPA blir forvaltet i fremtiden. For, som Løvemammaene også viser til, gir ikke en BPA-lov alene noen garanti for at vi får det vi har rett på.

Vi trenger en felles front av likestillingsaktivister både i den pågående politiske prosessen og i tida som følger.

Vibeke Marøy Melstrøm
Generalsekretær i Uloba – Independent Living Norge SA


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.