Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Parkeringsskilt foran gateskilt.
PARKERING: Bilfritt byliv har gjort det vanskeligere for funksjonshemmede som trenger parkering. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Byrådets plan: Digital løsning skal vise deg hvor det er ledig parkering

Vedtaket om 126 parkeringsplasser for bevegelseshemmede i Oslo sentrum er innfridd, melder byrådet. Nå jobbes det med en løsning som tar mål av seg å vise deg hvilke HC-plasser som til enhver tid er ledige – i sanntid.

Av Britt Knutsdatter Arnhøy
Publisert 14.03.2019 10:30

Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG) er fornøyd med at samtlige vedtatte HC-plasser i Oslo sentrum er på plass.

Kartet som viser oversikt over disse plassene skal være helt oppdatert innen utgangen av mars, 126 plasser i tallet.

Nå er det noen færre grunnet veiarbeid og byggearbeid, ifølge kommunikasjonsavdelingen hos byråd for byutvikling.

– Men vi er absolutt ikke i mål, og jeg ser at kommunen kan bli enda bedre til å informere, forteller Hanna E. Marcussen.

– Nå jobbes det med en såkalt pilot for å få på plass en app eller en nettløsning som skal kunne vise hvor det er ledige plasser i sanntid og dermed gjøre hverdagen til brukerne enklere, legger hun til.

Håper de lykkes

Prosjektet er en del av STOR – Smartere transport i Oslo-regionen – som er et felles mobilitetsprosjekt i et samarbeid mellom Statens vegvesen, Bymiljøetaten i Oslo kommune og Ruter.

portettfoto av Hanna E. Marcussen (MDG).

HC-PLASS-PROSJEKT: Det jobbes nå for å kunne vise ledige HC-plasser i sanntid gjennom et felles mobilitetsprosjekt i et samarbeid mellom Statens vegvesen, Bymiljøetaten i Oslo kommune og Ruter. (Foto: CF-Wesenberg/Kolonihavven.no)

Prosjektet skal prøve ut nye, innovative mobilitetstjenester og optimalisere de tjenestene som allerede finnes.

– Målet er at noen brukere i noen gater i Oslo sentrum skal teste denne i løpet av året og at løsningen deretter skal utvides og bli permanent, opplyser Marcussen.

Målet er at noen brukere i noen gater i Oslo sentrum skal teste denne i løpet av året og at løsningen deretter skal utvides og bli permanent.

Strevsomt å lete etter plass

Magnhild Sørbotten, regionleder i Norges Handikapforbund Oslo, sier det ikke er noen tvil om at en slik mulighet vil lette situasjonen for veldig mange.

Regionleder i NHF Oslo Magnhild Sørbotten.

POSITIVT: Magnhild Sørbotten, regionleder Norges Handikapforbund Oslo, sier at en sanntidsvisning av ledige HC-plasser i Oslo vil lette situasjonen for mange. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

– Vi har ønsket informasjon som viser ledige plasser, noe a la slik det er på noen kjøpesentre, så det er utrolig gledelig hvis de greier å få på plass noe sånt. Mange opplever det som svært vanskelig og strevsomt å kjøre rundt og rundt i byen og lete etter plasser, sier hun.

Les også: FUNKSJONSHEMMEDE SLÅSS FOR PARKERING I BILFRITT SENTRUM

Fortsatt behov for flere plasser

Og selv om byrådet har nådd målet om 126 plasser som vedtatt, fortsetter Magnhild Sørbotten og funksjonshemmedes organisasjoner kampen for flere.

– De kommunale plassene har fungert som alternative HC-plasser når det ikke har vært nok ledige HC-plasser. Når disse plassene er forsvunnet, slår det hardt ut for bevegelseshemmede. Det betyr at vi må ha en langt større økning enn opp til 126. Men vi er et godt stykke på vei, vi er halvveis til minimum, sier Sørbotten og legger til:

– Det må være et mål at den bilfrie byen skal være for alle uavhengig av funksjonsevne.

Les også denne faktasjekken: NEI, MDG VIL IKKE ERSTATTE FUNKSJONSHEMMDES BILER MED BUSS

 

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.