Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Sanna holder opp en plakat med teksten: Alle er like mye verdt. I bakgrunnen lysene fra en julegate.
GOD JUL: Sanna Margrethe Rostad Nes med et tydelig budskap om likestilling og likeverd. (Foto: Ivar Kvistum)

Alle er like mye verdt!

Den flotte plakaten til 14 år gamle Sanna Margrethe Rostad Nes er Handikapnytts julehilsen til alle våre lesere og samarbeidspartnere.

Ivar Kvistum
Publisert 20.12.2019 11:55

«Alle er like mye verdt».

Dette var budskapet som Sanna Margrethe Rostad Nes (14) bar i fakkeltoget gjennom Fredrikstads gater i denne førjulstiden, på FN-dagen for funksjonshemmede 3. desember.

Vi i Handikapnytt vil gjerne gjøre Sannas fine plakat til vårt julebudskap om likeverd og likestilling for alle mennesker.

Dette er nemlig essensen i verdigrunnlaget som journalistikken vår skal bygge på. Oppdraget har vi fått fra Norges Handikapforbund, som eier og utgir Handikapnytt.

Da funksjonshemmedes organisasjoner gikk sammen i fakkeltog i Fredrikstad, var mange preget av uro og usikkerhet. Årsaken var at kommunen hadde brukt mistenkelig lang tid på å få på plass en ny konsesjon for brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Les mer om arrangementet i Fredikstad her: USIKKERHET OM BPA KASTET SKYGGE OVER FAKKELTOG I FREDRIKSTAD

Kort tid etter toget var den etterlengtede konsesjonen klar, i en form som er til å leve med for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Fredrikstad.

Folkelig press og politisk påvirkningsarbeid virker. Og kanskje hjalp det i dette tilfellet også med fakkeltog.

Vi i Handikapnytt vil gjerne gjøre Sannas fine plakat til vårt julebudskap om likeverd og likestilling for alle mennesker.

Vi i Handikapnytt er i hvert fall overbevist om at det hjelper med lys. Hver dag forsøker vi så godt vi kan å sette et kritisk søkelys på de mange utfordringene på vårt område. Det er nødvendig, for altfor ofte ser vi at problemstillingene som angår funksjonshemmedes liv, levekår og rettigheter havner i skyggen.

Men nå er det straks jul, og vi i Handikapnytt tar oss en liten pustepause.

Vi benytter anledningen til å ønske alle våre lesere og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år.

Følg oss gjerne videre i 2020.

Hilsen Ivar Kvistum
Ansvarlig redaktør

 

PS: Magasinet Handikapnytt kommer ut på papir seks ganger i året. Hver utgave er fullt av nyttige og aktuelle reportasjer. Som medlem i Norges Handikapforbund er magasinet inkludert i kontingenten. Melder du deg inn nå, går du ikke glipp av en eneste utgave i 2020. Klikk her for å bli medlem.

Eller kanskje kan et abonnement på Handikapnytt være en flott julegave til noen du er glad i? Abonnement bestiller du ved å klikke her. Velg «alternativ fakturaadresse» for å få regningen tilsendt til deg selv.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.