Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

INNE: Når han er alene tør ikke Amir Hashani lenger å gå ut. –Jeg kan ikke beskytte meg, sier han. (Arkivfoto: Geir Dokken)

Amir har fått voldsalarm etter nye trusler

Bare noen dager etter at Amir Hashani ble spyttet på og fortalt at funksjonshemmede som han ikke burde leve, skjedde det samme igjen.

Stine Slettås Machlar
Publisert 29.03.2019 17:06

– Han sa igjen at funksjonshemmede ikke burde leve. Jeg anmeldte hendelsen på nytt til hatkrimgruppa på Manglerud politistasjon, sier Amir Hashani til Handikapnytt.

Les bakgrunnssaken: AMIR HASHANI (28) BLE SPYTTET PÅ FORDI HAN ER FUNKSJONSHEMMET

Med seg til polititstasjonen hadde han med seg daglig leder i Norges Handikapforbund Ungdom og leder i NHFU, Tamarin Varner. Varner har tidligere stått frem med at hun har opplevd hatkriminalitet.

Har fått voldsalarm

SKJEDDE IGJEN: Få dager etter at Amir Hashani (midten) fortalte at han var blitt utsatt for hatkrinialitet skjedde det på nytt. Da anmeldte han til hatkrimgruppa og fikk følge fra Sissel Eidhammer (til venstre) og Tamarin Varner i NHFU (Foto: Privat).

Dagen etter anmeldelsen av den andre hendelsen fikk han en voldsalarm, som han kan bruke til å kontakte politiet dersom mannen truer ham igjen.

– Alarmen hjelper litt, men jeg føler meg fortsatt ikke trygg på å gå alene. Mannen er ofte ved trikkestoppet nærmest der jeg bor og det vil ta tid før politiet kommer. Jeg kan ikke forsvare meg selv, sier Hashani til Handikapnytt.

Foreløpig ingen identifisering av gjerningsperson

Det var NRK som først omtalte utviklingen i saken. De skriver at hatkrimgruppa ved Oslo politidistrikt begynte å etterforske saken etter Hashani anmeldte den første hendelsen, men at de ikke har noen vitner til de konkrete hendelsene eller videoopptak.

– Så langt har ikke etterforskningen av de to forholdene ført til noen identifisering av gjerningspersonen, opplyser Monica Lillebakken, politiførstebetjent og leder for hatkrimgruppa ved Oslo politidistrikt til NRK.

Les også: UNGE HØYRE-TOPP VIL STOPPE HATKRIMINALITET MOT FUNKSJONSHEMMEDE: – VI MÅ BYGGE FLERE SPESIALSKOLER


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.