Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Lilly Ann Elvestad.
MØTESTANS: Generalsekretær Lilly Ann Elvestad i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon opplyser at all møtevirksomhet utsettes til smittefaren er over. (Foto: Gorm K. Gaare, FFO)

FFO stopper møtevirksomhet

I helgen skulle Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) ha etablert et nytt fylkeslag i det nye storfylket Viken. Det er utsatt til korona-trusselen er over.

Av Ivar Kvistum
Publisert 09.03.2020 19:40

PRESISERING, 10. MARS: I den opprinnelige versjonen av denne saken skrev vi at all møtevirksomhet i FFO opphører. Det riktige er at mindre møter foreløpig vil fortsette som normalt.

– Ut fra det bildet vi ser nå, og etter råd fra helsemyndighetene, har vi besluttet å stoppe møtevirksomhet, sier generalsekretær Lilly Ann Elvestad i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) til Handikapnytt.

Dette gjelder større møter og konferanser. Mindre møter, som styremøter og liknende, går foreløpig som normalt.

Blant arrangementene som stanses, er ledermøtet i organisasjonen som skulle vært arrangert 27. mars.

Dermed har FFO trukket samme konklusjon som Norges Handikapforbund. Dette leser du mer om her: KORONA-TILTAK: DROPPER FYSISKE MØTER I HANDIKAPFORBUNDET

Medlemmer i risikogruppa

FFO er en paraplyorganisasjon for 84 medlemsorganisasjoner av funksjonshemmede og kronisk syke med til sammen 335.000 medlemmer.

Mange av dem organiserer mennesker som er i risikogruppa for å bli alvorlig syke av korona-viruset.

Det har ført til at FFO mandag besluttet å utsette amøtevirksomhet til smittefaren er over.

Viken-stiftelse utsatt

I helgen skulle det vært arrangert årsmøter i de tre fylkeslagene Akershus, Buskerud og Østfold. I tillegg skulle det vært etableringsmøte for det nye FFO Viken.

– Vi i FFO er per definisjon inndelt i fylkeslag. Og disse lagene skal følge fylkesstrukturen. Men det er ingen krise at vi har besluttet å utsette etableringen av FFO Viken. Det får ingen praktiske konsekvenser, forsikrer Elvestad.

I utgangspunktet er møtene utsatt til 18. april. Om smittetoppen er passert på det tidspunktet, vil bli vurdert nærmere.

CP-konferansen avlyst

Også flere av FFOs medlemsorganisasjoner har tatt konsekvensen av at medlemmene deres er særlig utsatt for sykdomsfare ved korona-smitte.

Blant annet har CP-foreningen avlyst den årlige CP-konferansen, som skulle vært arrangert i Oslo Kongressenter 19. og 20. mars.

Konferansen med tittelen «CP hele livet» skulle etter planen åpnes av helseminister Bent Høie.

Også Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) og Diabetesforbundet har ifølge FFOs nettsider også besluttet å avlyse arrangementer.

Denne helgen skulle Diabetesforbundet avholdt årsmøter i fylkene Trøndelag, Innlandet, Agder og Møre og Romsdal, mens de andre fylkene har planlagt årsmøter de neste ukene i mars. Alle disse møtene blir avlyst, ifølge forbundets nettsider.

Jeg håper at folk står solidarisk og ivaretar smittevernet på en god måte.

Oppfordrer til solidaritet

Tidligere i dag gikk Handikapforbundets leder Tove Linnea Brandvik ut mot dem som bryter pålagt korona-karantene.

FFOs generalsekretær Lilly Ann Elvestad deler bekymringen for at sviktende oppfølging av karantenebestemmelser kan ramme funksjonshemmede og kronisk syke som har forhøyet risiko for å bli alvorlig syke.

– Jeg håper at folk står solidarisk og ivaretar smittevernet på en god måte. Dette må alle i Norge stå sammen om, oppfordrer Elvestad.

Kjære leser!

Vi vil gjerne be deg om en liten tjeneste. Handikapnytt.no er et nettsted uten noen form for betalingsmur. Det er fordi vi ønsker å nå ut til flest mulig med vesentlig journalistikk om funksjonshemmedes rettigheter og levekår.
Men det koster penger å lage innholdet, og vi mottar ingen pressestøtte.

Vil du hjelpe oss å finansiere journalistikken som ingen andre enn Handikapnytt lager?
Det kan du gjøre ved å vippse for eksempel 25 kroner til 526030.

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.