Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Stemmesedler blir delt ut i en fullsatt møtesal.
AVLYSER OG UTSETTER: Nå skulle det være høysesong for årsmøter i Handikapforbundet, men hele organisasjonen blir sterkt oppfordret til å droppe alle fysisk møtevirksomhet. Bildet er tatt under NHFs landsmøte i 2015. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Korona-tiltak: Dropper fysiske møter i Handikapforbundet

Handikapforbundet strammer inn retningslinjene som skal hindre at medlemmer og ansatte blir utsatt for korona-smitte. All møtevirksomhet stoppes inntil videre.

Ivar Kvistum
Publisert 09.03.2020 13:31

I formiddag besluttet Norges Handikapforbund å skjerpe beredskapen mot korona-smitte i organisasjonen.

Det innebærer at det ikke skal gjennomføres fysiske møter.

I stedet skal man bruke videomøter og andre digitale løsninger så langt det er mulig.

– Utgangspunktet vårt er at vi både har en alderssammensetning og en helsesituasjon blant medlemmene som tilsier at vi har flere i risikosonen enn det som er vanlig. Derfor må vi være ekstra forsiktige, sier forbundsleder Tove Linnea Brandvik til Handikapnytt.

De nye retningslinjene er kunngjort på organisasjonens nettsider.

Høysesong for årsmøter

Akkurat nå er det høysesong for årsmøter ute i organisasjonen.

NHFs regler sier at årsmøter i lokal- og regionlag skal være gjennomført innen utgangen av mars. Denne regelen blir nå opphevet i 2020, inntil ny beskjed blir gitt.

Les også: FFO STOPPER ALL MØTEVIRKSOMHET

Handikapforbundet sentralt kan ikke nedlegge et direkte forbud mot lokal møtevirksomhet. I stedet brukes formuleringen «oppfordrer på det sterkeste».

– Slik vår organisasjon er satt sammen, kan ikke NHF sentralt gi pålegg om hva lokallag og regionlag skal gjøre. Det gir ikke organisasjonens lovverk oss myndighet til. Men vi kan komme med en sterk henstilling, sier Brandvik.

Unngår offentlig transport

20. mars skulle organisasjonens sentralstyre samles til møte i Trondheim. Det blir gjennomført som en videokonferanse i stedet.

– Hovedpoenget er at hvis vi skal møtes i Trondheim, betinger det at de fleste må bruke offentlig transport. Vi har kommet til at vi ikke ønsker å utsette sentralstyrets medlemmer for den risikoen det innebærer å reise, sier Brandvik.

Vi har kommet til at vi ikke ønsker å utsette sentralstyrets medlemmer for den risikoen det innebærer å reise.

Kan ikke pålegge

– Hva med andre typer møter og forsamlinger? Så sent som i går, på kvinnedagen, gikk mange NHF-medlemmer og tillitsvalgte 8. marstog flere steder i landet.

– Vi kan ikke pålegge våre medlemmer noe som helst. Hva mennesker gjør på individuell basis, er opp til dem selv, sier Brandvik.

Hun gjentar imidlertid poenget med at smittevern er et spørsmål om solidaritet. Om folk bryter karantenebestemmelser eller råd fra helsemyndighetene, skaper det større risiko for andre når de beveger seg ute i samfunnet.

Les også: HANDIKAPFORBUNDETS LEDER GÅR HARDT UT MOT KARANTENE-BRUDD

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.