Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde fra parade der kvinne vaier med et regnbueflagg.
UNDER REGNBUEN: Handikapforbundet i Trøndelag ønsker å markere at funksjonshemmede kjemper for det samme som Pride-festivalen: menneskerettigheter, mangfold og likestilling. Bildet er fra en tidligere Pride-parade i Spania. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Handikapforbundet feirer mangfoldet og deltar i Trondheim Pride

Handikapforbundet deltar når Pride-paraden går gjennom sentrumsgatene i Trondheim lørdag. – Vi kjemper for de samme verdiene, sier regionleder Kirsti Stenersen.

Ivar Kvistum
Publisert 13.09.2017 15:31

Hele denne uka arrangeres Trondheim Pride, en årlig festival som skal løfte fram det skeive miljøet i Trondheim. Festivalen er en feiring av kjønns- og seksualitetsmangfold.

Selve paraden – som er Norges tredje største i sitt slag – går av stabelen lørdag 16. september 13.00.

Og for første gang deltar Norges Handikapforbund i opptoget.

– Vi vil være med i paraden fordi dette handler om menneskerettigheter og likestilling. Pride-festivalen og paraden markerer de samme verdiene som Handikapforbundet kjemper for.

Det sier regionleder i NHF Trøndelag, Kirsti Stenersen til Handikapnytt.

– Dessuten er det i tråd med NHFs nye strategi at vi skal søke nye og gjerne utradisjonelle samarbeidspartnere, legger hun til.

Årets parade er den 20. i rekken i Trondheim. Og i år faller arrangementet sammen med NHF Trøndelags høstkonferanse, som nå er omdøpt til «Funkhelg».

– Da vi fikk høre at det var Pride samme helg, tok vi kontakt og spurte om vi fikk være med. Reaksjonen var bare positiv, sier Stenersen.

Pride-festivalen og paraden markerer de samme verdiene som Handikapforbundet kjemper for.

Appell på torget

Ikke bare skal NHF-erne delta i selve paraden. Men fungerende leder i Norges Handikapforbunds Ungdom, Marianne Knudsen, skal også holde appell på torget etterpå.

– Vi kommer til å være svært synlige i Trondheim denne dagen, konstaterer Stenersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Portrettfoto av Kirsti Stenersen.

IKKE KONTROVERSIELT: Regionleder Kirsti Stenersen i NHF Trøndelag har ikke registrert motstand mot at organisasjonen skal delta i Pride. (Foto: Ivar Kvistum)

NHF-erne i toget skal bære plakater og bannere med budskap om mangfold, likeverd og likestilling.

Regionlederen har ikke mottatt noen negative reaksjoner på at Handikapforbundet deltar i Pride.

– Vi har et ungt regionstyre. Der har ikke dette vært noen diskusjon. Men vi er forberedt på at noen av de eldre vil oppleve dette som fremmed, sier hun.

Trillehjelp i toget

Over 30 NHF-ere har på forhånd varslet at de vil delta i paraden. I tillegg regner Kirsti Stenersen med at flere slenger seg med.

Selv om du ikke klarer å gå eller trille hele ruta, er du hjertelig velkommen til å være med.

– Du kan gå inn og ut av toget etter hva du selv orker. Vi har dessuten sørget for lånerullestoler til dem som ikke klarer å gå så langt, og vi har sørget for assistenter som kan hjelpe til med å trille rullestoler, forteller Stenersen.

Vil du være med i Pride-paraden, er det oppmøte ved Sjøfartsmuseet ved Royal Garden Hotel i Kjøpmannsgata klokka 12. Detaljer om ruta og arrangementene finner du på nettsidene til Trondheim Pride.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.