Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tina Rønning
MINDRE PENGER TIL AKTIVITETER: Regionkontorleder Tina Rønning sier at NHF Trøndelag må redusere aktiviteten når de ikke lenger tjener penger på hjelpemiddelmesser. (Foto: NHF Trøndelag)

Mister messe-inntekter

Norges Handikapforbund Trøndelag taper penger på at hjelpemiddel-leverandørene i år arrangerer hjelpemiddelmessen selv.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 24.04.2024 15:26

– Vi er ordentlig skuffet og såret over at hjelpemiddel-leverandørene velger å arrangere egen hjelpemiddelmesse istedenfor å støtte oss, sier regionkontorleder Tina Rønning i NHF Trøndelag.

Hun fikk vite om planene om egen hjelpemiddelmesse i fjor vår, da NHF Trøndelag planla sin messe i Trondheim.

Må redusere aktiviteten

NHF Trøndelag har pleid å arrangere årlige hjelpemiddelmesser, annethvert år i Trondheim og annethvert år i Levanger. Regionkontorleder Tina Rønning vil ikke spesifisere hva de tjener på hver av messene, men forteller at gjennomsnittlig årlig inntekt på hjelpemiddelmessene er cirka 250.000 kroner.

Inntektstapet betyr redusert aktivitet i NHF Trøndelag.

– Dette er penger vi kunne brukt på å skolere tillitsvalgte i interessepolitisk arbeid, slik at flere kunne vært med på å påvirke politikken på hjelpemiddelområdet, sier Tina Rønning.

Hun forteller at NHF Trøndelag har vært villig til å tilpasse seg ønskene til leverandører for at flest mulig kunne delta på deres hjelpemiddelmesse.

– Vi har vært villige til å diskutere prismodellen, latt leverandører betale mindre hvis de ikke brukte plassen sin under hele messa, sikret at ikke info-stands tok opp de beste plassene, og vi har også gitt bort plasser.

Da leverandørene valgte å arrangere sin egen messe, skrinla NHF Trøndelag planene om hjelpemiddelmesse i år.

– Det gjorde vi fordi det ikke er hensiktsmessig verken for oss, leverandørene eller dem som besøker messene at det er to konkurrerende hjelpemiddelmesser samme sted samme år, forklarer Tina Rønning.

Men hun håper å kunne arrangere messe igjen neste år. Hjelpemiddelmessene utgjør en betydelig del av inntektsgrunnlaget for NHF Trøndelag, som i år har budsjettert med utgifter på cirka to millioner kroner.

For kostbart for leverandører

– Norges Handikapforbund gjør en kjempejobb og er en viktig organisasjon for mange hjelpemiddelbrukere, men jeg ser det ikke som hjelpemiddel-leverandørenes oppgave å finansiere driften av organisasjonen, sier Katrine Rokke Pedersen.

Hun er distriktssjef i Invacare Norge og er med og arrangerer hjelpemiddelmessen i Levanger sammen med andre leverandører.

– Vi har ingenting å utsette på Norges Handikapforbund og har ikke hatt noen problemer med samarbeidet med dem, understreker hun.

– Men det er blitt for kostbart for mange av oss å delta på en hjelpemiddelmesse som de arrangerer, istedenfor å arrangere selv.

– NHF Trøndelag sier de mister inntekter som blant annet kunne skolert flere til å påvirke politikken blant annet på hjelpemiddelområdet. Hva er din kommentar til det?

– Selv om jeg ikke kan snakke for de andre leverandørene, tror jeg det er en ganske gjengs oppfatning at det er Nav og ikke NHF som skal formidle hjelpemidler, og det er vi som leverer utstyr. Det er mer naturlig at vi arrangerer hjelpemiddelmesse, sier Karine Rokke Pedersen.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.