Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De to sammen i skisporet.
LØYPE: Prinsesse Märtha Louise er ledsager for Helena Grinaker Paulsen under Ridderrennet 2019. (Foto: Bjørnar Smestad / NTB scanpix)

Helena fikk følge med Märtha i sporet

Prinsesse Märtha Louise var lørdag til stede under det tradisjonsrike Ridderrennet på Beitostølen, og var ledsager for ti år gamle Helena Grinaker Paulsen.

Handikapnytt
Publisert 31.03.2019 13:59

(NTB:) Prinsesse Märtha Louise, som er Ridderrennets høye beskytter, gikk årets renn sammen med ti år gamle Helena fra Skogbygda i Akershus, som måtte amputere begge bein etter en ulykke i 2010, skriver Slottet.

I tillegg til å stake seg gjennom løypa sammen med Helena, holdt prinsesse Märtha Louise tale ved åpningen av rennet.

Prinsessen løftet fram Ridderrennet som en arena for inkludering og mestring, i tillegg til dugnadsarbeidet som blir lagt ned.

– Dugnaden skaper et spesielt samhold, den bryter ned barrierer og gir økt forståelse for våre medmenneskers utfordringer. Og det mener jeg er et vesentlig bidrag til å gjøre samfunnet vårt varmere og mer inkluderende, sa prinsessen i talen.

Dugnaden skaper et spesielt samhold, den bryter ned barrierer og gir økt forståelse for våre medmenneskers utfordringer.

Etter rennet fikk prinsesse Märtha Louise selskap av statsminister Erna Solberg (H). De to delte ut medaljer til deltakerne i målområdet.

I tillegg deltok helseminister Bent Høie som ledsager under årets renn.

Det tradisjonsrike Ridderrennet markerer avslutningen på Ridderuka. Rundt 500 deltakere med syns- og bevegelseshemning deltok under årets renn, som er det 56. i rekken.

Det aller første rennet fant sted i 1964.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.