Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Detaljfoto av mannshånd som holder i en rullator.
TOMT: Rammen for investeringstilskudd til omsorgsboliger og sykehjem er brukt opp for 2023, og nye søknader vil dermed få avslag. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock, NTB)

Husbanken er tom for tilskuddspenger til omsorgsboliger og sykehjem

Husbankens tilskuddsramme er brukt opp, og flere kommuner har fått avslag på søknader om tilskudd til sykehjem og omsorgsboliger.

Handikapnytt
Publisert 07.02.2023 21:32

(NTB:) Sortland kommune søkte tilskudd til sykehjem i midten av januar. 31. januar fikk kommunen beskjed om at søknaden avslås fordi banken ikke har mer penger, skriver Kommunal Rapport.

– Rammen for investeringstilskudd til omsorgsboliger og sykehjem er brukt opp for 2023, og Husbanken vil derfor gi avslag på søknader, het det.

Også Bergen, Sandnes og Tokke har så langt i år fått avslag på sine søknader av samme grunn, opplyser Husbanken.

Sak fra i fjor

Søknaden fra Sortland kommune var ifølge kommunedirektør Rita Johnsen utformet i tett dialog med Husbanken.

Den statlige banken hadde på forhånd godkjent løsningen og beregnet at prosjektet ville utløse et investeringstilskudd på snaut 73 millioner kroner.

– Så godt som alle søknadene som er innvilget i år, kom opprinnelig inn i 2022, opplyser fagdirektør Are Martin Sauren i Husbanken.

Ifølge Sauren har Husbanken behandlet søknadene i rekkefølgen de kom inn.

– Ført bak lyset

Tidligere ordfører Grete Ellingsen (H) reagerer sterkt.

– Regjeringen har ført kommunene bak lyset. Når tilskuddsrammen er brukt opp 31. januar, så betyr det at pengene er brukt opp på etterslepet, og at det ikke var satt av nok penger i fjor, sier hun.

Hun forventer mer penger til Husbankens investeringstilskudd i revidert nasjonalbudsjett.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.