Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett av en smilende Jesper Saltvik Pedersen.
MER GULL: Jesper Saltvik Pedersen under presentasjonen av alpinlandslagene og trenerteamet for sesongen. Nå er det fjerde VM-gullet i boks. (Foto: Annika Byrde, NTB)

Kjempefornøyd Jesper tok kombinasjonsgullet

Jesper Saltvik Pedersen (23) innfridde som favoritt og tok gullet i superkombinasjonen i para-VM i alpint i Espot. Saltvik slo nestemann med 0,86 sekunder.

Handikapnytt
Publisert 24.01.2023 17:47

 

Jesper Saltvik Pedersen lå i tet etter super-G-omgangen av superkombinasjonen i spanske Espot tirsdag.

Nordmannen kjørte ned til tiden 54,40 sekunder og bestetid. Han hadde et forsprang på 0,35 sekunder på nederlenderen Jeroen Kampschreur foran slalåmdelen.

På tredjeplass fulgte japaneren Taiki Morii. Han hadde 0,71 sekunder å ta igjen på den meritterte nordmannen.

Nordmannen sviktet ikke i slalåmdelen og kjørte ned til gull og bestetid på 1.46,82 sekunder.

– Det var tøft i slalåmdelen. Jeg klarte å endre på de tingene jeg gjorde feil i går og klarte å «gunne på». Jeg er kjempefornøyd, sa Saltvik Pedersen i intervjuet med arrangøren.

Jesper Saltvik Pedersen
  • Født: 23. august 1999 (22 år)
  • Bosted: Karmøy
  • Idrett: Para-alpint sittende
  • Klubb: Plogen
  • Paralympics-medaljer: 4-1-1
  • VM-medaljer: 4-4-3
  • Aktuell: Tok sitt fjerde VM-gull med seier i superkombinasjonen i 2023-VM tirsdag.

Tett

Sølvet gikk til Rene De Silvestro fra Italia. Han kjørte seg forbi nederlenderen Jeroen Kampschreur (3.-plass) og japaneren Taiki Morii (4.-plass) i slalåm.

De Silvestro hadde bestetid i 2. omgang da han kjørte inn 26 hundredeler på Saltvik Pedersen. 26 hundredeler var likevel ikke nok, for Saltvik Pedersen skled inn totalt 86 hundredeler foran italieneren.

Saltvik Pedersen hadde vunnet samtlige ti verdenscuprenn før han måtte nøye seg med bronse og tredjeplass i mandagens super-G-renn i para-VM. Der endte han 36 hundredeler bak vinneren Taiki Morii.

Fulgte opp

Saltvik Pedersen tok sølv i superkombinasjon under para-VM i Lillehammer i fjor. Der tok han også gull i utfor, slalåm og storslalåm.

I samme sittende klasse tirsdag kom Magnus Valø Balchen på 10.-plass. Han lå på samme plass etter super-G. Det var 18,71 sekunder opp til landsmannen på topp.

I klassen for stående ble Magnus Nilsson Grasto nummer 17. Han lå på 18.-plass etter super-G-delen. Grasto var 15,88 bak den franske vinneren Arthur Bauchet. Sveitseren Robin Cuche ledet etter 1. omgang, men endte på 2.-plass 5,20 sekunder bak Bauchet. Aaron Lindström fra Sverige tok bronse.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.