Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jesper Saltvik Pedersen på podiet, i rullestol, holder takketale.
SUVEREN: Jesper Saltvik Pedersen vinner årets mannlige parautøver under Idrettsgallaen 2023 i Hamar OL-amfi (CC Amfi) lørdag 7. januar. (Foto: Rodrigo Freitas, NTB)

– Pappa, denne er til deg

Alpinist Jesper Saltvik Pedersen ble årets mannlige parautøver på Idrettsgallaen.

Handikapnytt
Publisert 07.01.2023 22:55

(NTB og Handikapnytt:) Alpinisten Jesper Saltvik Pedersen fikk prisen som årets mannlige parautøver på Idrettsgallaen på Hamar lørdag.

Han tok tre gull og to sølv under VM i snøsport på Lillehammer i 2022. Under Paralympics i Beijing ble det i tillegg fire gull og et sølv.

I tillegg vant Saltvik Pedersen verdenscupen sammenlagt.

– Pappa, denne er til deg. Tusen takk til juryen. Dette året begynte på best mulig måte med VM i Hafjell. Det var en fantastisk opplevelse. Takk til alle involverte, sa prisvinneren.

I november 2020 mistet Jesper Saltvik Pedersen faren sin, Bjørn Pedersen, brått. Han var viktig i parasatsingen over flere år. I et større intervju med Handikapnytt i fjor sa alpinisten dette om forholdet til faren:

– Pappa lærte meg å ikke gi meg før jeg er i mål, før jeg har oppnådd det jeg vil. Det gjelder på flere områder i livet enn i alpint.

Les intervjuet med Jesper Saltvik Pedersen her: ENDELIG KAN KONGEN AV PARAALPINT FLATE UT OG TA SOMMERFERIE

Når idrett blir uvesentlig

Han trakk også fram andre ting enn idrett i talen.

– Denne sesongen har også gitt oss andre perspektiver. Da vi satt på flyet til Kina, angrep Putin Ukraina. Da blir idretten ganske uvesentlig, sa Pedersen.

De øvrige nominerte var Salum Ageze Kashafali (friidrett), Fredrik Solberg (svømming) og Tommy Urhaug (bordtennis).

– Jeg skjelver! Tusen takk!

Badmintonspilleren Helle Sofie Sagøy fikk prisen som årets kvinnelige parautøver under Idrettsgallaen på Hamar lørdag.

Sagøy har bak seg sin beste sesong. Hun tok VM-gull i Japan i fjor. I tillegg gikk hun til topps i en rekke verdenscupkonkurranser.

Under Paralympics i Tokyo i 2021 ble det fjerdeplass.

– Dette var skikkelig overraskende. Jeg skjelver. Tusen hjertelig takk til juryen som har stemt meg fram og sett meg og min idrett, sa prisvinneren.

Klæbo-jenta satser nå fram mot Paralympics i Paris neste år.

De øvrige nominerte i kategorien var Aida Dahlen (bordtennis), Vilde Nilsen (langrenn), Birgit Skarstein (roing) og Suzanna Tangen (sykkel).

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.