Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Isabel Valen i sporet
TIL VM: Isabel Valen stiller til start i Östersund for Norge. (Foto: Terje Pedersen, NTB)

Valen og Haugen fikk wildcard til para-VM i Östersund

Uttaket av den norske troppen til para-VM i Östersund er klart.

Handikapnytt
Publisert 12.01.2023 11:57

(NTB:) Langrennsløperne Isabell Valen og Kjartan Haugen er klare for para-VM i Östersund etter at de er innvilget wildcard av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Det opplyser Norges Skiforbund i forbindelse med at uttaket til mesterskapet ble presentert torsdag.

Skiforbundet langrenn har tatt ut fem løpere og én ledsager verdensmesterskapet i Sverige senere denne måneden. Konkurransene går fra 22. til 29. januar 2023.

FIS-godkjent Wildcard

Det er resultatene fra verdenscuprunden i finske Vuokatti før jul samt norgescupresultater som ligger til grunn for uttaket. Den andre verdenscuprunden for parautøverne før jul ble avlyst.

Etter søknad har Det internasjonale skiforbundet (FIS) godkjent at Isabell Valen og Kjartan Haugen får delta i VM via «wildcard». Duoen har av ulike årsaker ikke konkurrert internasjonalt denne sesongen.

Vilde Nilsen, Thomas Karbøl Oxaal og Trygve Toskedal Larsen viste alle solide resultater i Vuokatti. Nilsen vant alle tre distanser, Oxaal besøkte pallen på to av distansene, mens Larsen var med i kampen om pallen på begge distanserennene.

Hele det norske uttaket

Slik endte det norske VM-uttaket:

Vilde Nilsen (Kvaløysletta), Isabell Katharina Valen (Innstranden IL), Kjartan Haugen (Nidelv IL), Trygve Toskedal Larsen (Trysil IL), Thomas Oxaal (Sauda IL).

I Östersund skal det konkurreres over en drøy uke i distansene 18 kilometer klassisk, sprint fri teknikk, 10 kilometer fri teknikk og 4 x 2,5 kilometer blandet og åpen stafett.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.