Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ingrid Njerve i rullestol på snødekket fortau
TUNG NYSNØ: Der hvor det er dårlig brøytet eller det ligger brøytekanter, kommer ikke Ingrid Njerve seg frem i manuell rullestol på egen hånd.

Kommer seg ikke frem uten hjelp

Vanligvis trenger ikke Ingrid Njerve å bruke assistanse for å komme seg på trening, men den dårlige brøytingen gjorde det umulig å komme seg frem alene med rullestol.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 03.01.2024 13:21

– I nyttårshelga har jeg fulgt rådet som vært hovedoverskriften disse dagene: «Hold deg hjemme!» Men i dag måtte jeg ut, sier Ingrid Njerve.

Hun bor 300 meter fra Storo Storsenter, hvor hun trener fast. Dit hadde hun ikke kommet seg uten brukerstyrt personlig assistent (BPA) i dag. Assistenttimer er det vanlig å måtte prioritere til oppgaver man ikke kan utføre selv. Vanligvis kan Ingrid Njerve dra på trening alene, men i dag måtte Ingrid Njerve ha assistent til å trille den manuelle rullestolen gjennom ti centimeter med snøslaps.

– Jeg er så heldig å ha butikk og busstopp i nærheten, men de 20 meterne til bussen har jeg ikke sjanse til å rulle nå, sier hun.

Vel hjemme fra treningen må hun sitte i garasjen for å la mest mulig av den salte snøen renne av før hun går opp i leiligheten.

– Saltet ødelegger gulvet, forklarer hun.

– Hvordan kunne saltet vært unngått?

– Bedre brøyting er løsningen på det problemet også. Hvis det var brøytet, hadde jeg ikke fått med så mye salt inn.

Ingrid Njerve legger til at hun er tålmodig og pragmatisk og skjønner at snøværet gir utfordringer for alle, men prinsipielt mener hun at alle skal kunne komme seg frem i byen.

Les også: – Snøen skal ikke være et større hinder for funksjonshemmede.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.