Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

STØTTE OG ROS: Trygve Slagsvold Vedum under innledningen av Landsmøtet. Der fortalte partilederen og finansministren at han har fått MS. (Foto: Joakim Halvorsen, NTB)

MS-forbundet roser Vedums åpenhet

Trygve Slagsvold Vedums åpenhet om egen MS-diagnose gir håp til mange, mener generalsekretær Magne Wang Fredriksen i MS-forbundet.

Handikapnytt
Publisert 17.03.2023 10:46

(NTB:) Trygve Slagsvold Vedum åpnet Senterpartiets landsmøte med å fortelle at han har MS.

MS-forbundet roser Vedum for å fortelle om sykdommen.

– Vi vet det er mange med MS som ikke tør å være åpen om sykdommen fordi de er redde for konsekvensene det kan få for jobb og privatliv. At Vedum i sin posisjon som finansminister står åpent fram offentlig, tror jeg vil ha mye å si for mange med MS, sier generalsekretær Magne Wang Fredriksen.

Åpenheten gir håp til personer som lever med sykdommen, mener Fredriksen.

– Han viser at det er mulig å inneha en krevende jobb selv om man får MS. Det krever mot å stå fram i den posisjonen har innehar.

Han viser at det er mulig å inneha en krevende jobb selv om man får MS. Det krever mot å stå fram i den posisjonen har innehar.

Portrettfoto av Magne Wang Fredriksen.

GIR ROS: Magne Wang Fredriksen er generalsekretær i MS-forbundet. (Arkivofoto: Ivar Kvistum)

Paradoks

Samtidig, i et intervju med Nettavisen, gir Magne Wang Fredriksen uttrykk for det paradoksale i at regjeringen som Trygve Slagsvold Vedum er en del av, har fjernet de øremerkede to millioner kronene til Hjernerådet. 

Rådet er en paraplyorganisasjon for både pasientgrupper og fagmiljøer på hjernefeltet. Organisasjonen jobber mye med MS-pasienter.

Fredriksen trekker også fram at det er blitt hardere kamp om pengene til nevrologiske formål med den sittende regjeringen.

MS-forbundets generalsekretær tror imidlertid ikke at Trygve Slagsvold Vedum som finansminister med en MS-diagnose vil få et habilitetsproblem.

– For Trygve er det ikke et problem. Han kommer til å være profesjonell til fingerspissene, sier han til Nettavisen.

Erna Solberg: – Det gjør inntrykk

Han hylles for åpenheten også i det politiske miljøet.

– Det gjør inntrykk å høre Trygve fortelle om dette. Det er veldig trist at han har fått en alvorlig sykdom som kan ramme hvem som helst, når som helst. Jeg synes også det er veldig fint at han velger å være åpen om sykdommen, sier Høyre-leder Erna Solberg til TV 2.

Hun håper han får så god oppfølging som mulig.

– Trygve er en bra mann, og selv om vi er politiske motstandere, ønsker jeg ham alt godt, sier Solberg.

Åpenheten betyr mye

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) er glad for at Vedum velger å være åpen om sykdommen.

– Trygve har en svært krevende jobb. Med god behandling og oppfølging hindrer ikke sykdommen han i ta på seg store oppgaver for fellesskapet. Jeg er glad og takknemlig for at han velger å fortelle åpent om sykdommen og den behandlingen han får. Det betyr nok mye for mange andre som opplever sykdom, sier hun til TV 2.

SV-leder Audun Lysbakken sender Veum gode tanker.

– Det var sterkt å høre. Jeg er svært enig med Trygve i understrekningen av hvor verdifullt fellesskapet og velferdsstaten er når sykdom rammer, sier Lysbakken til Dagbladet.

– Jeg sender gode tanker til Trygve nå, legger han til.

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.