Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De to sitter på på et podium sammen med Fantorangen og Flode.
INKLKUDEREND: – Jeg husker selv veldig godt hvordan det var å være 13-14 år og så usikker på seg selv at så lenge du unngår å bli ukas offer, så er du med på hva som helst. For da kan det hende du ikke blir neste ukes offer heller, sier Selma Ibrahim (t.h.)som sammen med redaktør Siril Heyerdahl mottok Jonasprisen 2022 på vegne av NRK Super. (Foto: Shane Colvin, UiO)

NRK Super får Jonasprisen

NRK Super tildeles Jonasprisen 2022 for kanalens innsats for økt inkludering og aksept for forskjellighet.

Handikapnytt
Publisert 23.08.2022 21:06

(NTB og Handikapnytt:) – Barn lever sine liv i den samme digitale og kulturelle mediehverdagen som resten av samfunnet. Det er viktig at denne er fylt med noe mer enn ren underholdning, for fortellingene mediene gir til barna våre, er ikke nøytrale, sier juryleder Øistein Anmarkrud, professor ved Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo.

Vennskap og omsorg

Juryen trekker særlig fram NRK Supers BlimE-kampanje:

– BlimE-kampanjen har siden 2012 satt fokus på vennskap og omsorg og har gjennom dette skapt et viktig utgangspunkt for skolers arbeid for et godt skolemiljø og økt inkludering, heter det.

Også serien «Sånn er jeg, og sånn er det» får skryt.

– «Sånn er jeg, og sånn er det» har gitt et godt bilde av hverdagen til barn som har ekstra utfordringer, men ikke minst også illustrert den styrken og de ressursene disse barna har, mener juryen.

Mer tolerant samfunn

Jonasprisen deles ut av Institutt for spesialpedagogikk til noen som har medvirket til å skape et romsligere og mer tolerant samfunn. Æresprisen ble første gang delt ut i 1984 og er oppkalt etter Jens Bjørneboes roman «Jonas» fra 1955.

Vinteren 2022 fokuserte redaksjonen på rasisme under temauken sin, over nyttår skal de lage innhold om unge med funksjonsnedsettelser.

– Det å bli sett er veldig viktig for barn og unge, derfor er barneinnholdet viktig for NRK, sier Siril Heyerdahl, redaktør i NRK Super.

Kritisk tenkning

Redaktøren kom nylig til NRK Super fra NRK Dokumentar og samfunn. Vil journalistikken i barneredaksjonen endre seg nå som hun har tatt over?

– Det dokumentariske er spennende også for barn, men det aller viktigste for de minste er å lære kritisk tenking og at vi synliggjør meningsmangfold for dem. Redaksjonen leter stadig etter prosjekter som viser mangfold og barn slik de er. Barn er jo hele samfunnet i miniatyr, sier hun.

Heyerdahl synes det morsomme med barn som målgruppe er at både de og medievanene deres endres hele tiden.

– Man må være veldig på for å klare å lage relevant nok innhold som de oppvoksende generasjonene stadig synes er spennende, engasjerende og morsomt, sier hun.

Les også: – JEG HAR ALDRI SETT EN SOM SER UT SOM MEG PÅ TV

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.