Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Smilende Sally i rullestol foran kullissene i et TV-studio.
KOMMER GJENNOM SKJERMEN: Salamatu Kamara – kjent av de fleste som Sally – debuterer som programleder for Supernytt mandag. (Foto: Geir Evensen, NRK)

– Jeg har aldri sett en som ser ut som meg på TV

Mandag debuterer Salamatu Kamara som programleder og profil i Supernytt på NRK Super. 

Av Ivar Kvistum
Publisert 12.03.2021 15:24

Salamatu Kamara – Sally blant hennes svært mange venner – er 25 år gammel.

Mange kjenner henne fra Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) og et sterkt engasjement for funksjonshemmedes likestillingskamp. Hun har frontet kampanjer, holdt foredrag og ledet arrangementer – blant annet.

Nå inntar hun en helt ny arena, med et langt større publikum. Mandag har hun sin første sending som programleder for Supernytt på NRK Super.

– Jeg gleder meg fordi dette er noe jeg har ønsket å holde på med. Jeg elsker å formidle, og jeg har stor interesse for ting som skjer i verden, samtidig som jeg er kreativ. Nå får jeg muligheten til å formidle nyheter på en kreativ måte, sier Sally i en pressemelding fra NRK.

Hun blir en del av en programledertrio sammen med Selma Ibrahim og Bjørn Alexander Olsen.

Storebror eller storesøster

Supernytt lager nyheter for barn mellom 8 og 12 år, men nyhetene passer både for yngre og eldre. Programlederne skal ifølge NRK fungere som storebror eller storesøster for målgruppa, en trygg og kul storebror du stoler på, og som kan fortelle deg det du trenger å vite her i verden på en ålreit måte.

Programmet ses av ca 150 tusen barn på norske skoler hver eneste dag. I tillegg har Supernytt en egen app som heter Svar-o-meter, og nærmere 170 000 følgere på Tiktok, hvor det også lages nyheter.

– Jeg har aldri sett en som ser ut som meg på TV før, og jeg synes det er viktig at barn får muligheten til å gjenkjenne seg selv når de ser på tv, sier Sally.

Jeg har aldri sett en som ser ut som meg på TV før, og jeg synes det er viktig at barn får muligheten til å gjenkjenne seg selv når de ser på tv.

– Barn er morgendagens ledere, derfor er det viktig å styrke dem intellektuelt og emosjonelt. Det å få muligheten til å være en del av Supernytt som gjør akkurat dette, er veldig gøy, legger hun til.

Går gjennom skjermen

Sally får mange godord fra NRK.

– Hun har dette som alle i tv leter: Kjempegod utstråling og et fantastisk blikk! Sally «går gjennom skjermen» og er akkurat hva vi trenger i Supernytt. Vi er overbevist om at hun kommer til å gjøre en strålende jobb for Supernytt. Vi gleder oss til å jobbe med henne, sier redaksjonsleder Frank Sivertsen i Supernytt.

Sally ble født under borgerkrigen i Sierra Leone i Vest-Afrika. Som toåring på morens rygg rømte de fra skuddsalver, men tre kuler traff ryggen til Sally. Det var usikkert om hun ville overleve, men det gjorde hun med varige lammelser. Hun kom til Rakkestad som 3-åring.

Vil du lese mer om Sally? Les portrettintervjuet med henne i Handikapnytt fra 2017 her: DET FINNES MYE SOM ER VIKTIGERE I SALLYS LIV ENN Å KUNNE GÅ

Kjære leser!

Vi vil gjerne be deg om en liten tjeneste. Handikapnytt.no er et nettsted uten noen form for betalingsmur. Det er fordi vi ønsker å nå ut til flest mulig med vesentlig journalistikk om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Men det koster penger å lage innholdet, og vi mottar ingen pressestøtte.
Vil du hjelpe oss å finansiere journalistikken som ingen andre enn Handikapnytt lager?

Det kan du gjøre ved å vippse for eksempel 25 kroner til 526030.

Du kan også bruke kontonummer 8200.02.03277. Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.