Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fjellheim sitter i rullestol ved en elv og fisker.
NAPP: Leif Arild Fjellheim er selv rullestolbruker og har jobbet med kartleggingen i Rogaland. (Foto: NJFF)

Ny app viser deg veien til fiskelykken

Norges Jeger- og Fiskeforbund har kartlagt tilgjengelige fiskeplasser for bevegelseshemmede. Oversikten får du rett på telefonen.

Handikapnytt
Publisert 07.06.2019 10:19

(NTB og Handikapnytt:) Via en app til smarttelefoner og en nettbasert kartløsning kan funksjonshemmede få en oversikt over fiskeplasser som er tilrettelagt for dem.

Det er Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) som står bak kartleggingen av det meste som finnes av tilrettelagte fiskeplasser.

NJFF-appen viser deg nå din nærmeste tilrettelagte fiskeplass i en snedig kartløsning.

Slik gjør du det: Gå til Apples App Store om du har en iPhone, eller til Google Play om du har en Android-telefon. Søk opp og last ned appen NJFF. Velg «For fiskeren» i menyen. Der kan du klikke på «tilgjengelige fiskeplasser» og få opp kartet som viser mulighetene der du befinner deg.

– Fiske er for alle, og da mener vi alle. Folk flest kjenner ikke til dette tilbudet, og det er det vi prøver å gjøre noe med nå, sier Steinar Paulsen, sportsfiskekonsulent i NJFF.

Ut i naturen

Tilrettelagte fiskeplasser har vært anlagt mange steder, men ingen har hatt fullstendig oversikt.

– Med denne tjenesten vil vi forhåpentligvis fjerne noen barrierer slik at flere funksjonshemmede skal få komme seg ut i naturen, sier Leif Arild Fjellheim, som har vært med på prosjektet og jobbet med kartleggingen i Rogaland.

Med denne tjenesten vil vi forhåpentligvis fjerne noen barrierer slik at flere funksjonshemmede skal få komme seg ut i naturen.

Han er studieleder i Karmøy Jeger- og Fiskeforbund og selv rullestolbruker.

– Vi er selvsagt klar over at vi ikke har fått med alle tilgjengelige fiskeplasser eller båtramper, så vi vil mer enn gjerne ta imot ny informasjon eller korrigeringer av den informasjonen vi allerede har. Oppdateringer gjør vi fortløpende, sier Fjellheim.

Han roser NJFF som har satt i gang prosjektet på eget initiativ.

Fjellheim og Håland sammen på fiskebrygga.

FISKELYKKE: Leif Arild Fjellheim og Per Kristian Håland (fiskeutvalget i Karmøy JFNF) tester ørretfiske på en tilrettelagt fiskeplass i Litlafotvannet på Karmøy. (Foto: NJFF)

Oversikt over båtramper

NJFF-appen finner du også en landsdekkende oversikt over båtramper som kan benyttes av alle. 

– Interessen for båtramper er stor, og da kartleggingsarbeidet startet fant vi ut at vi samtidig kunne kartlegge tilgjengelige båtramper. Det som er registrert er først og fremst allment tilgjengelig utsettingsplasser som enten er gratis eller som har en betalingsløsning​ sier Steinar Paulsen. 

Norges Jeger- og Fiskerforbund ber om innspill fra publikum for å gjøre tjenesten enda bedre:

– Vi er selvsagt klar over at vi ikke har fått med alle tilgjengelige fiskeplasser eller båtramper, så vi vil mer enn gjerne ta imot ny informasjon eller korrigeringer av den informasjonen vi allerede har. Oppdateringer gjør vi fortløpende så snart vi får inn nye tips, sier Paulsen.

Kartløsning med oversikt over alle båtramper og tilrettelagte fiskeplasser finner du her.

Oppdatering, 8. juni 2019: Vi la til en veiledning for å finne fram til den riktige appen.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.