Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Håkon Gisholt
RIDDERLEDER: Håkon Gisholt er valgt som ny styreleder for Foreningen Ridderrennet. (Foto: Oslo kommune/Sturlason)

Ny styreleder vil forynge og modernisere Ridderuka

Foreningen Ridderrennet har valgt politibetjent Håkon Gisholt som ny styreleder etter Cato Zahl Pedersen.

Av Ivar Kvistum
Publisert 24.11.2017 16:08

Valgkomiteen la vekt på Håkon Gisholt sitt store engasjement for å få syns- og bevegelseshemmede ut i fysisk aktivitet spesielt med tanke på bredde og rekruttering.

I tillegg blir han presentert som en strukturert, samlende og positiv person.

Dette var egenskapene som skulle til. Mandag 20. november ble Gisholt valgt som leder i Foreningen Ridderrennet.

Politibetjent

Håkon Gisholt er 51 år og jobber til daglig som politibetjent i Kriminalvakten i Oslo Politidistrikt. Han er oppvokst i Bergen, er trebarnsfar og er bosatt på Jessheim.

Han brenner for fysisk aktivitet og har vært deltager på Ridderrennet siste 5 år som synshemmet. Gisholt  synes det er givende å legge til rette for at andre skal dele denne interessen.

Tidligere har han drevet med orientering på høyt nivå. Han ble kåret til årets ildsjel i Oslo Idrettskrets 2017. Gisholt kom inn i styret i 2014 for Foreningen Ridderrennet og har det siste året hatt vervet som nestleder.

Tradisjon og modernisering

Den nyvalgte lederen understreker betydningen Ridderuka har for ham selv, og øvrige syns- og bevegelseshemmede i det norske samfunn. Neste år arrangeres Ridderuka for 55. gang.

Ridderuka
  • Ridderuka med det tradisjonsrike Ridderrennet er verdens største årlige vintersportsuke for utøvere med syns- og bevegelseshemninger. Ridderuka har vært arrangert på Beitostølen hvert år siden 1964, og ble grunnlagt av Erling Stordahl. Ridderrennet startet som et skikurs for blinde- og svaksynte med start på Valdresflya der 57 synshemmede deltagere kom i mål. I dag deltar i underkant av 500 syns- og bevegelseshemmede på Ridderuka hvert år.
  • Uka arrangeres i 2018 for 55. gang, fra 11. til 18.mars.
  • Foreningen arrangerer også Barnas Ridderuke, Riddercamp og Ridderrittet.

– Det er et fantastisk arrangement med lang tradisjon som det vil være en glede å få være med å videreutvikle, sier han i en pressemelding.

– Med stort pågangsmot, entusiasme og samarbeidsvilje ser jeg frem til å videreutvikle og ytterligere styrke det gode arbeidet Foreningen Ridderrennet gjør, legger han til.

Gisholt ønsker å satse på å få med flere yngre:

– Jeg ser et stort potensial i å få med flere yngre, og jeg vil fortsette det gode arbeidet som er påbegynt med å modernisere arrangementet sier Gisholt.

Takk til Cato Zahl Pedersen

Cato Zahl Pedersen stilte sin plass til disposisjon etter fire år i ledervervet med totalt 18 år i styret.

– Vi i foreningen takker Cato Zahl Pedersen for hans uvurderlige innsats og engasjement gjennom to tiår for Ridderrennet, sier daglig leder Anne-Kristin Wadahl.

Pedersen er leder for den norske troppen i Paralympics i PyeongChang når Ridderuka 2018 går av stabelen. 

Forskningsleder i MediaLT, Morten Tollefsen, og advokat og tidligere leder for Lions Norge, Heidi Lill Mollestad Oppegaard, kommer inn som nye styremedlemmer.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.