Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av en smilende Anette Trettebergstuen.
FRITIDSPENGER: Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen understreker hvor viktig det er å sikre et mangfoldig fritidstilbud til mennesker med funksjonsnedsettelse. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Pengestøtte til leir for skeive funksjonshemmede

Norges Handikapforbund får støtte fra staten til å arrangere en egen sommerleir for voksne skeive med funksjonsnedsettelser.

Ivar Kvistum
Publisert 09.02.2023 08:36

Torsdag kunngjorde Barne-, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir) hvilke organisasjoner av funksjonshemmede som får støtte til å skape et mangfoldig fritidstilbud.

Norges Handikapforbund er blant dem som får penger fra ordningen. Det skal blant annet gå til å arrangere en egen sommerleir for voksne skeive med ulike funksjonsnedsettelser, for første gang.

Det opplyser kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) til Handikapnytt.

– Å delta på sommerleir med likesinnede er for mange selve høydepunktet i ferien. Her kan man bygge nye vennskap, utfordre seg selv, og ikke minst føle på mestring, uttaler Trettebergstuen.

Gode fritidsopplevelser

I alt 91 ulike organisasjoner av funksjonshemmede mottar til sammen 24,5 millioner kroner i tildelingen fra Bufdir. Pengene kommer fra en ordning som regjeringen har bevilget penger til.

Pengene skal gå til å skape gode fritidsopplevelser. Bevilgningene vil understøtte en lang rekke aktiviteter, fra tilrettelagt friluftsliv til festivaler, idrettsstevner og aktivitetsdager.

Glede, tilhørighet og fellesskap

Statsråden understreker hvor viktig det er å sikre at mennesker med funksjonsnedsettelse har tilgang på gode fritidstilbud.

– Dessverre deltar personer med funksjonsnedsettelse mindre på sosiale arenaer enn andre. Derfor er det så viktig at fritidstilbudet deres er så mangfoldig som mulig, sånn at alle har et sted de kan oppleve glede, tilhørighet og felleskap. Nå styrker vi dette fritidstilbudet over hele landet, sier Trettebergstuen.

Hun understreker hvor viktig det er med et mangfoldig tilbud.

– For noen er det å spille EL-innebandy drømmen, mens andre heller vil gå på tur eller kanskje spille et instrument. Og disse ulike ønskene må møtes med forskjellige fritidstilbud. Det er en menneskerett å få delta i alle deler av samfunnet. For å utjevne ulikhet i deltakelse må vi senke tersklene og barrierene, og sikre et variert tilbud for alle, sier Trettebergstuen.

Fire millioner til CP-foreningen

Norges Handikapforbund mottar 700.000 kroner fra potten, mens Norges Handikapforbunds Ungdom tildeles 300.000 kroner. Handikappede Barns Foreldreforening (HBF), som også er tilsluttet NHF, mottar 400.000 kroner.

Mottakeren av de største beløpene er Cerebral Parese-foreningen, som mottar til tildeles  til sammen 4,05 millioner kroner.

Norges Blindeforbund tildeles to beløp på til sammen 2,7 millioner kroner, mens Norges Blindeforbunds ungdom mottar til sammen 338.000 kroner.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.