Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Parkeringsbevis på dashbordet fotografert gjennom bilvinduet.
GODT SYNLIG: All tekst som viser om parkeringsbeviset er gyldig, må synes gjennom ruten, konstaterer Parkeringsklagenemnda. (Illustrasjonsfoto: Ivar Kvistum)

Så synlig må parkeringsbeviset være hvis du vil unngå bot

Det er ikke nok at parkeringsbeviset ditt er synlig hvis det ikke er «godt synlig», fastslår Parkeringsklagenemnda.

Ivar Kvistum
Publisert 31.10.2023 19:20

Han la parkeringsbeviset for forflytningshemmede på samme plass bak frontruten der det alltid hadde ligget i de 11 årene han har hatt akkurat denne bilen.

Det har tilsynelatende alltid vært bra nok; han har aldri fått bot.

Helt til denne forsommerdagen på Tivoliplassen i Sandefjord. Da var han ilagt en bot – eller kontrollsanksjon som det egentlig heter – på 990 kroner fordi parkeringsbeviset angivelig ikke var godt synlig bak frontruten.

Skult bak skyggefelt

Frontruten i mannens bil har nemlig et mørkt skyggefelt nederst som gjorde at parkeringsbetjenten ikke uten videre kunne lese all informasjonen på kortet gjennom glasset.

Men det mente klageren var å gjøre seg unødvendig vanskelig. Dersom betjenten hadde tatt bilde ovenfra med mobiltelefonen sin, ville han fint kunne klart å fotografere beviset med all den informasjonen han ville trengt for å fastslå at det var gyldig og i orden.

Kontrollsanksjonen ble senere nedjustert til 660 kroner fordi mannen kunne vise til at parkeringsbeviset var gyldig.

Må være «godt synlig»

Bilisten mente at han var utsatt for diskriminering og tok saken til Parkeringsklagenemnda.

Men der var det ingen medhold å hente.

Nemnda viste til bestemmelsen som sier at «parkeringsbeviset skal ved parkering plasseres med forsiden godt synlig bak frontruten».

Og godt synlig er ikke det samme som synlig. Det kreves nemlig at alle variable data p bevisets forside må være synlig ved kontroll.

I dette tilfellet var for eksempel kortnummeret skjult bak frontrutens skyggefelt, kunne nemnda fastslå etter å ha sett bilder tatt på stedet.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.