Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.
Så synlig må parkeringsbeviset være hvis du vil unngå bot
Det er ikke nok at parkeringsbeviset ditt er synlig hvis det ikke er «godt synlig», fastslår Parkeringsklagenemnda.
Han la parkeringsbeviset for forflytningshemmede på samme plass bak frontruten der det alltid hadde ligget i de 11 årene han har hatt akkurat denne bilen.
Det har tilsynelatende alltid vært bra nok; han har aldri fått bot.
Helt til denne forsommerdagen på Tivoliplassen i Sandefjord. Da var han ilagt en bot – eller kontrollsanksjon som det egentlig heter – på 990 kroner fordi parkeringsbeviset angivelig ikke var godt synlig bak frontruten.
Skult bak skyggefelt
Frontruten i mannens bil har nemlig et mørkt skyggefelt nederst som gjorde at parkeringsbetjenten ikke uten videre kunne lese all informasjonen på kortet gjennom glasset.
Men det mente klageren var å gjøre seg unødvendig vanskelig. Dersom betjenten hadde tatt bilde ovenfra med mobiltelefonen sin, ville han fint kunne klart å fotografere beviset med all den informasjonen han ville trengt for å fastslå at det var gyldig og i orden.
Kontrollsanksjonen ble senere nedjustert til 660 kroner fordi mannen kunne vise til at parkeringsbeviset var gyldig.
Må være «godt synlig»
Bilisten mente at han var utsatt for diskriminering og tok saken til Parkeringsklagenemnda.
Men der var det ingen medhold å hente.
Nemnda viste til bestemmelsen som sier at «parkeringsbeviset skal ved parkering plasseres med forsiden godt synlig bak frontruten».
Og godt synlig er ikke det samme som synlig. Det kreves nemlig at alle variable data p bevisets forside må være synlig ved kontroll.
I dette tilfellet var for eksempel kortnummeret skjult bak frontrutens skyggefelt, kunne nemnda fastslå etter å ha sett bilder tatt på stedet.