Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Oppstilt gruppebilde.
F.v.: Rita Lie, fagleder, Dysleksi Norge, Cay Nordhaug, arbeidsutvalgsmedlem, Industri Energi, Stein Lier-Hansen, administrerende direktør, Norsk Industri, Frode Alfheim, forbundsleder, Industri Energi, Erlend Havnås, coach, Glencore Nikkelverk. (Foto: Egil Brandsøy, Industri Energi)

Sammen om å skape dysleksi-vennlige industriarbeidsplasser

Bedre tilrettelegging for medarbeidere med dysleksi gjør ikke bare arbeidslivet mer inkluderende. Det blir også sikrere, mener partnerne i prosjektet.

Handikapnytt
Publisert 24.05.2022 08:57

Arbeidsgivere og arbeidstakere i industrien går sammen om å legge bedre til rette for medarbeidere med lese- og skrivevansker.

Norsk Industri og Industri Energi samarbeider med Dysleksi Norge for å skape dysleksivennlige arbeidsplasser. Slik håper de å gjøre bedriftene til et bedre sted å jobbe for alle de ansatte.

Trolig har rundt 40 prosent av befolkningen lese- og skrivevansker, matematikkvansker eller språkvansker i større eller mindre grad.

For industrien kan dette utgjøre en sikkerhetsrisiko, fordi mange ansatte sliter med å forstå skriftlige rutiner og sikkerhetsinstrukser.

Stor betydning

De tre samarbeidspartnerne ønsker å finne ut mer om gode tilretteleggingstiltak og hva som skal til for å skape en dysleksivennlig arbeidsplass.

Prosjektet støttes økonomisk av IA-bransjeprogrammet til leverandørindustrien til olje- og gassnæringen, og retter seg mot denne bransjen samt prosessindustrien.

– Et slikt prosjekt vil ha stor betydning for våre medlemmer, siden det er mange arbeidsplasser der ute hvor vi har disse utfordringene, sier Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi i en pressemelding.

Livsviktig sikkerhet

Lese- og skrivevansker fremdeles svært tabubelagt for mange av dem det gjelder. Samtidig har kravene til mengden tekst og skriving vært jevnt stigende de siste årene, også i industrien.

Mange bedrifter vil derfor ha nytte av å skape mer åpenhet om disse vanskene og å sørge for at de ansatte får nødvendig tilrettelegging., mener de tre samarbeidspartnerne.

Å sikre seg at alle har forstått livsviktige sikkerhetsrutiner vil for eksempel være helt avgjørende for en rekke industribedrifter.

– Som arbeidsgiver er det viktig å legge til rette for alle ansatte. Arbeid med tilrettelegging vil styrke HMS-arbeidet og kan bidra til å hindre ulykker, gi høyere effektivitet, lavere sykefravær, og dermed gjøre bedriften mer lønnsom, sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri.

Industri Energi er et fagforbund som organiserer 56.000 medlemmer i olje-, gass og landindustrien. Norsk Industri er den største landsforeningen i NHO. Dysleksi Norge er en interesseorganisasjon for alle med lese- og skrivevansker, matematikkvansker og språkvansker. Organisasjonen har 11.000 medlemmer og er tilsluttet Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.